Greve styrker demens-indsats: Vi vil fastholde livskvalitet

Greve Kommune vil udvikle et kompetencecenter for demens og afsætte flere midler til demensområdet.

Nældebjerg Plejecenter i Greve skal omdannes til et kompetencecenter for demens.

quote Vi vil rigtig gerne være en demensvenlig kommune, som hjælper demente borgere med at fastholde deres identitet og livskvalitet så længe som muligt.

Liselott Blixt, formand for Social- og Sundhedsudvalget

Det nye center skal sikre bedre fysiske rammer til det stigende antal demente samt styrke det faglige arbejde med demens, lyder det fra kommunen. 

Byrådet vil også afsætte såkaldte 'værdighedsmidler' til demensområdet. Midlerne skal blandt andet sørge for, at mennesker med demens får flere og bedre ressourcer. 

Kommunen vil desuden ansætte endnu en demenskoordinator til arbejdet med tidlig opsporing og til at iværksætte diverse aktiviteter, der skal øge livskvaliteten for borgere med demens.

- Vi vil rigtig gerne være en demensvenlig kommune, som hjælper demente borgere med at fastholde deres identitet og livskvalitet så længe som muligt. Jeg er sikker på, at vi, med de her tiltag, tager nogle store skridt i den rigtige retning, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti.

Det nye kompetencecenter skal også forbedre mulighederne for videns- og erfaringsudveksling internt i kommunen og på tværs af kommuner. Af samme grund er Greve Kommune gået med i Demensalliancen, der er dannet af Ældre Sagen, FOA, PenSam, Alzheimerforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Ergoterapeutforeningen.

Initiativet skal sikre Greve Kommune indsigt i ny viden og erfaringer indenfor demensområdet, som via kompetencecentret kan blive udbredt til relevante enheder og medarbejdere i kommunen.

Beslutningen om at omdanne Nældebjerg Plejecenter til et kompetencecenter er blevet truffet på det seneste byrådsmøde.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere