Greve kommune overvejer at lukke Tjørnelyskolen

I dag vil børne- og ungeudvalget i Greve diskutere hvordan kommunen kan skaffe 365 millioner kroner til at renovere skolebygninger.

I dag er Greves skolebygninger på dagsordenen i børne- og ungeudvalget. Udvalget vil overveje at lukke Tjørnelyskolen og lade alle pengene fra salget gå til Greve kommunes øvrige skoler.

Baggrunden er, at det rådgivende ingeniørfirma Rambøll har gennemgået alle skolebygninger i kommunen og konkluderet, at der er brug for over 365 millioner kroner til renovering, hvis alle skolerne skal op på en rimelig standard. Og Tjørnelyskolen er den absolut dyreste skole at renovere.

- Skolerne er bygget i slutningen af 60érne og starten af 70érne og stort set ikke vedligeholdt siden, siger formanden for Børne- og ungeudvalget, Henrik Klem Lassen, Liberal Alliance, til TV 2 Lorry.

- Vi må konstatere, at skolerne i Greve har et kæmpe efterslæb på vedligeholdelse. Jeg vil gerne sætte mig i spidsen for, at vores skolebørn skal have et godt arbejdsmiljø. Præcis ligesom vi voksne skal. Børnene er i skole mange timer hver dag, og derfor skal bygningerne være i orden. Lige nu står det meget skidt til mange steder. Derfor vil vi bruge alle pengene fra salget af Tjørnelyskolen til at renovere de øvrige skolebygninger, siger borgmester Pernille Beckmann.

Kommunen har kigget på flere skoler og vurderet både stand og beliggenhed. Tjørnelyskolen ligger klos op ad en motorvej og er i ringe stand. Samtidig er søgningen til skolen vigende.

Formand for børne- og ungeudvalget Henrik Klem Lassen forstår godt, at en skolelukning er svær for både børn, forældre og medarbejdere.

- I udvalget vil vi sørge for mest mulig tryghed i den her proces. Vi vil gøre vores allerbedste for at flytte børnene på en skånsom og tryg måde, siger han.

Det skal blandt andet ske ved at flytte hele klasser og tage hensyn til ønsker fra de berørte børn.

Forældre til børn på Tjørnelyskolen får skriftlig information i denne uge og bliver inviteret til et møde, når byrådet har besluttet, hvorvidt det vil arbejde videre med en lukning.

Hvad der skal ske med skolen hvis den lukkes er stadig usikkert. -En mulighed kan være at rive skolen ned og bygge nye boliger på grunden i stedet, siger Henrik Klem Lassen i dag til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere