Vestegns-kommune hæver skatterne - se, hvor meget du betaler i din kommune

Fire ud seks partier i Greve Kommune er efter udfordrende forhandlinger blevet enige om en skattestigning.

Et bredt budgetforlig er mandag blevet indgået i Greve Kommune. Her er forligspartierne blevet enige om at hæve indkomstskatten med 0,2 procent.

Pengene fra skattestigningerne skal blandt andet gå til normeringerne på kommunens institutioner herunder børn-, unge- og ældreområdet.

Fire ud seks partier stemte for budgettet.

Ifølge de byrådsmedlemmer TV 2 Lorry har talt med, har det ikke været uden udfordringer at nå frem til et så bredt forlig.

- Vi har været enige og uenige. Men vi har haft en fælles forståelse for, hvad udfordringerne for Greve Kommune er. Når alle går mest muligt tilfredse hjem, så har man landet noget, der er godt, fortæller borgmester Pernille Beckmann fra Venstre.

Hun bliver bakket op af Liberal Alliances Rigge Nørmark, der også sidder i byrådet.

- Vi var klar over, hvis vi skulle lave noget, der var spiseligt for Greves borgere, så skulle vi lave noget, der var fælles på tværs af partierne, siger hun.

Tidligere har Greve Kommune givet besparelser til borgerne på ejendomsområdet. Men det ophører med den kommende skattestigning.

- Vi har valgt at rulle den skattesænkning tilbage, som vi gav for nogle år siden, og det er gået udover besparelsen på grundskylden, siger Pernille Beckmann. 

Skattestigningerne vil træde i kraft fra 2020 og stige fra de nuværende 23,9 procent. Det vil give en indtjening på lidt over 20 millioner kroner i 2020, som vil stige til lige godt 22,5 millioner kroner i 2023.

Nedenfor kan du se, hvor meget skat du betaler i din kommune

Kommuneskat

Kommune Procent
Albertslund 26,6 %
Allerød 24,3 %
Ballerup 25,5 %
Brøndby 24,3 %
Dragør 24,8 %
Egedal 25,7 %
Fredensborg 26 %
Frederiksberg 22,8 %
Frederikssund 25,8 %
Furesø 24,8 %
Gentofte 22,8 %
Gladsaxe 23,6 %
Glostrup 23,6 %
Greve 23,9 %
Gribskov 25,4 %
Halsnæs 25,7 %
Helsingør 25,3 %
Herlev 23,7 %
Hillerød 25,6 %
Hvidovre 25,5 %
Høje-Taastrup 24,6 %
Hørsholm 23,2 %
Ishøj 25 %
København 23,8 %
Køge 24,9 %
Lejre 25,2 %
Lyngby-Taarbæk 23,7 %
Roskilde 25,2 %
Rudersdal 22,5 %
Rødovre 25,7 %
Solrød 24,6 %
Stevns 25 %
Tårnby 23,1 %
Vallensbæk 25,1 %

Kilde: skm.dk

Hårdt for LA – Enhedslisten trak sig

Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der er blevet enige om budgettet. Især for Liberal Alliance har det været hårdt, men nødvendigt at sluge en skattestigning for partiet.

- Det gør ondt på os at sige ja til en skattestigning, men jeg var i en situation, hvor jeg kunne holde stigningen så lille så muligt, og så var jeg stadig med ved forhandlingsbordet. Jeg ville ikke vide, hvor procenten var endt, hvis jeg var gået, fortæller Rigge Nørmark fra Liberal Alliance.

Ikke alle partierne i byrådet har været med til at indgå forliget. Blandt de partier, der valgte at forlade forhandlingsbordet, var Konservative og Enhedslisten. Sidstnævnte mente, det var for lav en skattestigning at give borgerne i Greve Kommune.

- Det er useriøst. Det rækker ikke langt til de udfordringer, vi har i Greve. Vi gik til forhandlinger om at forbedre lærernes arbejdstid og normeringerne i daginstitutionerne, lyder det fra Mehmet Zeki Dorgu.

Enhedslisten så i stedet, at man hævede skatten med én procent, før det var tilstrækkeligt for partiet. Dog fik de igennem, at der bliver ansat en borgerrådgiver på fuld tid, inden partiet forlod forhandlingsbordet.

Det er ikke mere end et år siden, at Gribskov Kommune også varslede en stigning i indkomstskatten. Den lød på 0,8 procent og trådte i kraft i år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

tomas breddam

Kaffetørstig borgmester inviterer borgerne til møde

Soegegroefter-gennem-landskabet_700x450

Særlige arkæologiske fund giver kommune ekstraregning på flere millioner kroner

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere