Greve Jagtforening går til angreb på byens krager

Greve Kommune vil have tyndet ud i antallet af skader, duer, krager og råger. Greve Jagtforening er nu på sagen.

Du skal ikke blive nervøs, hvis der i øjeblikket lyder jagtskud rundt om i Greve. Sådan skriver Greve Kommune på Facebook. Greve Kommune har nemlig fået tilladelse til, at Greve Jagtforening må skyde skader, krager og duer i byen.

- Fuglene er et stort problem for rigtig mange borgere, fordi de bliver generet af støjen fra dem. Der er mange, der klager over det. Så nu skal vi have tyndet ud i bestanden, fortæller Britta Larsen, der er projektkoordinator i Teknik- og Miljøforvaltningen i Greve Kommune.

Frem til den 31. januar må jægere fra Greve Jagtforening skyde fuglene på offentlige steder. Næstformand i jagtforeningen, Henrik Grejsen, fortæller, at det typisk er lørdag og søndag morgen, de tager på jagt efter fuglene, da der ikke er så mange mennesker på det tidspunkt.

- Vi sikrer os, at der ikke er nogle mennesker i nærheden, når vi skyder, og fuglene har oftest reder i udkanten af beboelsesområder eller på skoler, hvor der sjældent er mennesker på en weekendmorgen, siger han.

Han understreger, at foreningen går meget op i sikkerheden, og både politi og kommune er informeret, når de tager ud.

- Generelt oplever vi også, at naboer er rigtig glade for, at vi kommer ud og tynder ud i bestanden af krager, skader og duer. De kommer ud med kaffe og kage til os, fortæller han. 

En svær jagt

Greve Kommune har tidligere forsøgt at få fuglene til at flytte ud af byen med varselsskud og fugleskræmsler. Men det er ikke lykkedes.

- Bestanden bliver tværtimod bare større og større. Så nu vil vi forsøge os med at skyde dem, fortæller Britta Larsen fra kommunen.

Hun forventer dog ikke, at jagten får bestanden til at svinde ind sådan lige med det samme.

- Fuglene er kloge og lærer hurtigt at genkende jægerne. Så de flyver væk, når de ser dem. Men i længden skal jagten nok få bestanden til at svinde ind, mener hun.

Henrik Grejsen fra Jagtforeningen kan nikke genkendende til, at det er en svær jagt.

- Fuglene er meget sky, så det kan være meget svært at ramme dem. Men flere af de jægere, der tager ud, har meget erfaring med det, fortæller han.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere