Greve har fået sin borgmester: Pernille Beckmann fortsætter

Venstres Pernille Beckmann fortsætter som borgmester i Greve. Liselotte Blixt fra Dansk Folkeparti bliver 1. viceborgmester.

Venstres spidskandidat, Pernille Beckmann, fortsætter som borgmester i Greve. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

quote jeg er allermest glad for, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Pernille Beckmann, borgmester, Greve, Venstre

Med opbakning fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance lykkedes det de tre partier at blive enige om en borgmester. Og det blev til et genvalg til Pernille Beckmann.

- Jeg er glad for, at Venstre er gået frem og har fået et rigtigt godt valg. Men jeg er allermest glad for, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Dansk Folkepartis Folketingsmedlem og byrådsmedlem, Liselott Blixt, bliver altså 1. viceborgmester.

Der havde ellers været spekuleret i, om hvorvidt Dansk Folkeparti ville klare at hive en borgmesterpost hjem i Greve. Det blev altså til en 1. viceborgmesterpost til Dansk Folkeparti i kommunen.

- Det har været nogle svære og lange forhandlinger, men vi har lavet en god aftale der rykker Greve Kommune fremad, siger Pernille Beckmann.

Liselotte Blixt udtrykker ikke en ærgelse over, at hun ikke endte med borgmesterposten.

- Flere partier havde ellers varslet at de ville pege på mig som borgmester, men jeg går efter politikken ikke posterne, siger hun.

Tre ting var afgørende

quote Flere partier havde ellers varslet at de ville pege på mig som borgmester, men jeg går efter politikken ikke posterne.

Liselott Blixt, byrådsmedlem, Greve, Dansk Folkeparti

For Dansk Folkeparti var det afgørende, at der ville blive sat en turbo på hjemsendelse af flygtninge, et godt serviceniveau for de ældre samt en bedre psykiatriindsats.

- De tre ting har vi fået opfyldt i denne konstituering og derfor er vi glade for aftalen, siger Loselott Blixt.

I forbindelse med konstitueringen bliver der lavet en ny udvalgsstruktur med seks stående udvalg plus et Økonomiudvalg:

Formandsposterne blev fordelt således:

Dansk Folkeparti

Venstre

Liberal Alliance uden formandspost

quote Vi er glade for, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med V og DF.

Rigge Nørmark, byrådsmedlem, Greve, Liberal Alliance

Liberal Alliance får altså ingen formandspost. Ifølge Pernille Beckmann er grunden herpå, at Liberal Alliance har fået et helt nyt medlem valgt, som hellere ville være næstformand i to udvalg frem for at være formand i ét af de seks udvalg.

Det nyvalgte medlem, Rigge Nørmark, udtrykker en tilfredshed med samarbejdet og aftalen med Dansk Folkeparti og Venstre.

- Vi er glade for, at vi kan fortsætte det gode samarbejde med V og DF, siger Rigge Nørmark, der er LA nye repræsentant i Greve Byråd