Greve-borgmester reagerer på partiers krav i sag om fyret kommunaldirektør: "Jeg undrer mig"

Det undrer borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann, at tre partier i byrådet vil have sagen om den fyrede kommunaldirektør undersøgt yderligere. "Vi har allerede holdt mange møder om sagen," siger hun.

Tre partier i Greve Byråd kræver en ekstern advokatundersøgelse i sagen om den fyrede kommunaldirektør, Claus Thykjær, men det undrer borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V).

Borgmesteren understreger i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at det aldrig er i orden, at der mangler bilag eller at ansatte i kommunen ikke efterlever retningslinjerne, men hun fastholder, at kommunen allerede har kulegravet sagen:

quote Jeg undrer mig over, at oppositionen ikke har fået svar på deres spørgsmål, for vi har allerede holdt mange møder om sagen (...) hver gang kunne man stille alle de spørgsmål, man ville

Borgmester i Greve Kommune, Pernille Beckmann (V)

"Kommunen har haft en ekstern revision til at gennemgå sagen og alle bilag, og revisionen er kommet med en række anbefalinger, som nu bliver drøftet af byrådet," skriver hun.

"I øvrigt undrer jeg mig over, at oppositionen ikke har fået svar på deres spørgsmål, for vi har allerede holdt mange møder om sagen. Først i Økonomiudvalget, dernæst holdt vi to møder i byrådet, og senest var vi sammen til en revisionsgennemgang, og hver gang kunne man stille alle de spørgsmål, man ville," lyder det videre.

Tidligere tirsdag meddelte tre byrådsmedlemmer, John T. Olsen (S), Mehmet Zeki Dugro (EL) og Jess Eiberg Hansen (K), til TV 2 Lorry, at de nu vil kræve, at kommunen bevilliger en ekstern advokatundersøgelse i sagen.

Desuden har de sammen tirsdag sendt en anmodning om udvidet aktindsigt til Greve Kommune, for at komme til bunds i sagen - og for at finde ud af, om den tidligere kommunaldirektør har gjort noget ulovligt, der kan føre til politianmeldelse og bortvisning.

"Jeg vil gerne slå fast, at rod i bilag er fuldstændig uacceptabelt. Det er mit udgangspunkt," skriver borgmesteren, der oplyser, at Greve Kommune systematisk har gennemgået alle kontoudtog på den tidligere kommunaldirektørs kreditkort.

Nogle af købene, som Claus Thykjær har foretaget, er private, og dem har den tidligere kommunaldirektør betalt tilbage, oplyser borgmesteren desuden.

"Vi kan også konstatere, at langt de fleste posteringer viser udgifter, som rent faktisk havde med den tidligere kommunaldirektørs arbejdsopgaver at gøre," skriver Pernille Beckmann.

TV 2 Lorry ville gerne have talt med Pernille Beckmann og stillet borgmesteren uddybende spørgsmål.

Blandt andet ville vi gerne have spurgt hende, hvad der er i vejen for, at man undersøger sagen yderligere, som de tre byrådsmedlemmer ønsker.

Pernille Beckmann stiller dog ikke op til interview, og når TV 2 Lorry spørger Greve Kommunes pressechef, der står for al kommunikation mellem borgmesteren og pressen i sagen, hvorfor borgmesteren ikke vil stille op, lyder svaret, at det kan man ikke oplyse.