Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

I mange kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde skal folk leve med trafikstøj i deres dagligdag. Nu kommer Greve Kommune også på banen og vil have hjælp til at få støjen dæmpet.

I Greve vil borgere og borgmesteren, Pernille Beckmann (V), nu også have del i den støjpulje, regeringen lægger op til at lave.

Som en del af regeringens forslag til en ny infrastrukturplan vil de afsætte i alt tre milliarder kroner til støjbekæmpelse, og flere kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde kæmper i øjeblikket for at få del i midlerne.

I Greve bor mange mennesker tæt på Køge Bugt Motorvejen, og her er der mange, der er generet af trafikstøjen.

Både borgmesteren og et par borgere fra Greve skal derfor mødes med Folketingets Transportudvalg tirsdag for at gøre Christiansborg-politikerne opmærksomme på problemet.

- Vi er ligeså støjplaget som kommunerne længere ind mod København, og det er ikke til at holde ud. Så derfor skal vi have hjælp til at få støjen dæmpet, siger Pernille Beckmann.

Michael Viktor Jensen og Pernille Beckmann får 15 minutter til at fremlægge problematikken for Folketingets Transportudvalg i morgen.
Michael Viktor Jensen og Pernille Beckmann får 15 minutter til at fremlægge problematikken for Folketingets Transportudvalg i morgen.
Foto: Amanda Sofie Bjerregaard / TV2 Lorry

Støjvold er forældet

En af dem, der bor tæt på motorvejen er, Michael Viktor Jensen. Han oplever, at støjen fra motorvejen er blevet markant værre gennem de sidste 20 år.

- Dengang jeg flyttede ind i mit hus, kunne jeg høre motorvejen på en dårlig dag. Nu kan jeg altid høre motorvejen, og på en dårlig dag er det så slemt, at jeg ikke kan holde ud at sidde i min have, siger han og tilføjer:

- Jeg er ikke den eneste, der har det på den måde. Vi kan ikke holde larmen ud.

Som det er i dag, er der en støjvold langs den ene side af motorvejen, der hvor Michael Viktor Jensen bor. Men både Pernille Beckmann og han mener ikke længere, at den er nok.

- Støjvolden var sikkert ganske fin for 20-25 år siden, men støjproblematikken er eskaleret siden. Motorvejen er blevet udvidet, og vi har fået en jernbane. Så vi har brug for, at de støjreducerende tiltag følger med i kølvandet på det. Og det er ikke sket, siger borgmesteren.

Den nye infrastrukturplan er stadig til forhandling og forventes at være færdig til sommer.