Godt nyt til strandløverne: Stinkende alger får nu kamp til stregen

I fremtiden vil det være endnu mindre sandsynligt at få fødderne svøbt ind i rådne, stinkende alger, når man vil nyde en badetur på stranden i Greve.

Lugten af rådenskab forbinder man ikke normalvis med en strandtur, medmindre man bruger stranden i Greve.

Men i fremtiden vil grevegenserne i højere grad blive skånet fra fedtemøgets stank.

quote Det vil både udnytte borgernes skattekroner bedre og forbedre strandens forhold

Rigge Nørmark, Formand for Greve Strandlaug

En ny beskrivelse nedsat af Greve Strandlaug skal nemlig gøre livet surt for de rådne, stinkende alger og samtidig gøre livet som strandløve i Greve endnu bedre.

I februar måned går jagten ind på en ny leverandør, som med maskinen "Fedtegreven" er villig til at gå i krig mod det fæle tang, som længe har skabt problemer for både strandgæster og nærliggende husstande.

På billedet ses maskinen "Fedtegreven", der bruges til at rense stranden.
På billedet ses maskinen "Fedtegreven", der bruges til at rense stranden.
Foto: Greve Kommune

Den nye beskrivelse og en ny leverandøraftale vil betyde, at hele stranden vil blive renset.

- Der kommer mere fleksibilitet til at ændre planen for rensningen, således at maskinen med en dags varsel kan sendes til det område af stranden, hvor der er behov for rensning. Det vil både udnytte borgernes skattekroner bedre og forbedre strandens forhold, siger Strandlaugets formand og byrådsmedlem for Liberal Alliance, Rigge Nørmark.

Greve Strandlaug

Selvom ”Fedtegreven” siden sidste år har fjernet store dele af fedtemøget fra strandet, så har indsatsen langtfra været tilstrækkelig. Fedtegreven bliver nemlig kørt de samme steder på stranden to gange om ugen uden mulighed for fleksibilitet.

Det medfører mange situationer, hvor maskinen rykker ud til områder, hvor algerne ikke er vendt tilbage endnu, mens der er flere hundrede meter strand, der er indsvøbt i den brunlige, stinkende masse.

Det har særligt været tilfældet i området omkring Mosede Havn og Mosede Fort, men med den nye plan skal hele stranden ifølge Rigge Nørmark have en kærlig hånd, når den ubudne alge dukker op.

 
 
Foto: Torben Henriksen

Siden Strandlauget blev etableret, er maskinen ”Fedtegreven” kommet til, og den rensede i sommeren 2018 Greves strand to gange om ugen, så badegæster visse steder slap for at forcere de ildelugtende alger på vej ud i havvandet.

Strandlaugets arbejde medfører ud over den nye, kommende leverandøraftale også en række nye indsatser, blandt andet opsætning af skilte på stranden, der oplyser om tidspunkter for strandrensningen.

Selvom det er gode nyheder for Greves borgere, så går der stadig tid inden en lugtfri strand bliver en realitet.

- Vi er med den nye beskrivelse og en ny kommende aftale med en leverandør kommet langt, men vi er endnu ikke nået til det punkt, hvor vi kan tale om en helt lugtfri strand. Men vi er på rette vej, siger Rigge Nørmark.

Indtil nu har Hededanmark stået for rensningen af Greve strand, men i februar kommer strandrensningen for sommeren 2019 og to år frem i udbud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere