Godt nyt til badeglade grevegensere: Nu renses hele stranden igen for fedtemøg

'Fedtegreven' renser igen hele kyststrækningen i Greve Kommune. Siden den 14. juni har der ikke været renset nord for Mosede Havn på grund af uoverensstemmelser.

00:22

Er sommervarmen ved at være for meget, så er det rart med en tur i bølgen blå langs en af de utallige badestrande, der ligger i Danmark.

Vort lille land med de stolte traditioner har mere end 7.300 kilometer kyststrækning i alt - og ligemeget hvor du befinder dig i landet, er du ifølge VisitDenmark maksimalt 50 kilometer fra den nærmeste kyst. 

Læs også Fare for kviksand stopper udvidelse af strand

I kystkommunen Greve har man ikke bare masser af strand. Her finder man også noget af det varmeste badevand i hele Danmark - og derfor er den otte kilometer lange, hvide sandstrand i Greve særligt populær i disse sommerdage. 

Men der har været skår i glæden. Strandens placering i Køge Bugt giver nemlig udfordringer med det såkaldte fedtemøg, som gør badestranden nærmest ubrugelig, hvis det ikke bliver fjernet.

Den sorte, ildelugtende, tanglignende masse lægger sig som en fed bramme langs kysten, hvis det ikke fjernes af den kommunale opfindelse 'Fedtegreven' to gange om ugen. 

Og på en stor del af kyststrækningen er der ikke blevet ryddet fedtemøg siden den 14. juni.

Her har kørslen været indstillet på grund af en uoverensstemmelse med en lokal lodsejer.

Læs også Fedtemøget flyder i Greve: Strandrensning indstillet på ubestemt tid

- Problemet med strandrensningen skyldes en problematik med afgangsforholdende til depotpladsen ved havnen. Det er her, at fedtemøg opmagasineres, før lastbilen fjerner det. Vi er i dialog med en strandlodsejer om det nu, fortalte Anne Pihl Rasmussen, der er kommunikationschef hos Greve Kommune, til TV 2 Lorry den 15. juni. 

Nu er striden dog forbi, og Fedtegeven kører igen langs hele Greve kommunes kyststrækning. Men alt tyder på, at problemet nu er blevet løst.

I et Facebookopslag fra kommunen selv skriver de, at strandrensningen starter på hele stranden igen i morgen, og fortsætter hver tirsdag og torsdag sommeren igennem.

Hvor det ildelugtende fedtemøg tidligere er blevet opbevaret ved en depotplads nær havnen, vil det i stedet ligge placeret i mindre bunker langs stranden for fremtiden.

Her vil det blive opsamlet dagen efter - altså onsdag og fredag - for derefter at ende på bondemandens marker. 

Læs også Gribskov starter badesæsonen med ni blå flag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik