Efter 18-årigs vanvidskørsel: Nu er morens bil beslaglagt

Torsdag aften blev en 18-årig bilist målt til at køre 115 km/t i en byzone. Dagen efter blev moderens bil beslaglagt i Greve.

Som teenager er man ikke altid lige populær hos sine forældre, hvis man laver skarnsstreger. Men for en 18-årig ung mand fra Greve må fredag aften have været særlig svær.

Her dukkede Midt- og Vestsjællands Politi nemlig op på adressen hos den 18-årige og beslaglagde hans mors bil. 

Hastighedsoverskridelse på 130 procent

Det var nemlig i morens bil, at den 18-årige torsdag aften blev blitzet på Greve Strandvej med en hastighed på 115 km/t i en zone, hvor man kun må køre 50 km/t.

Med en hastighedsoverskridelse på 130 procent, blev den 18-åriges trafikforseelse kategoriseret som vanvidskørsel.

Derfor måtte den 46-årige kvindelige bilejer i Greve se sin halvandet år gamle personbil blive beslaglagt af politiet. 

Ifølge Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejde hos Midt- og Vestsjællands Politi, er det en voldsom overtrædelse af færdselsreglerne, som har fundet sted.

- Det her er en grov overtrædelse. Derfor bliver vi også nødt til at skride hurtigt ind overfor denne her vanvittige kørsel, siger Charlotte Tornquist til TV 2 Lorry.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi vil der senere hen ske en retlig forfølgelse af den 18-årige, der sad bag rattet.

Det var på Greve Strandvej, at den 18-årige kørte vanvidskørsel.
Det var på Greve Strandvej, at den 18-årige kørte vanvidskørsel.
Foto: Niels Knuth / TV 2 Lorry

En strækning med mange forseelser

Den 18-årige bilist blev blitzet af en fotovogn, der havde foretaget hastighedsmålinger på Greve Strandvej i tidsrummet fra klokken 17.14 – 20.00.

Samme dag blev i alt 50 ud af 616 biler målt til at køre for hurtigt på strækningen, hvor en tredjedel kørte så hurtigt, at de fik både en bøde og et klip i kørekortet. Og desværre er det ikke en ny tendens på Greve Strandvej.

- Det er en strækning, vi har fokus på. Der har været mange forseelser på kort tid og en relativ stor del af dem, har kørt væsentligt for stærkt, siger Charlotte Tornquist. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

På Greve Strandvej har Midt- og Vestsjællands Politi med mellemrum en fotovogn stående.
På Greve Strandvej har Midt- og Vestsjællands Politi med mellemrum en fotovogn stående.
Foto: Niels Knuth / TV 2 Lorry

På grund af de mange hastighedsoverskridelser på strækningen har Midt- og Vestsjællands Politi lavet et samarbejde med Greve Kommune, hvor de har særligt fokus på at få nedsat hastigheden hos bilisterne, der kører på vejen.

Derfor vil politiet med mellemrum foretager målinger med fotovogn på strækningen.

Hos TV2 Lorry har vi tidligere dækket vanvidskørslen på Greve og Hundige Strandvej. En stor del af områdets beboere er nemlig trætte af de høje hastigheder, og de efterspørger handling på problemet.

Derfor skrev mere end 1000 borgere tilbage i september under på, at Greve Kommune måtte finde en løsning på de mange bilister, der træder alt for hårdt på speederen på strækningen.

Nedenfor kan du se indslaget om de frustrerede borgere.   

En gruppe borgere i Greve har kæmpet indædt for at få politi og politikere til at gøre noget ved utryghedsskabende kørsel på Greve Strandvej