Corona-bekymrede beboere jubler: Boligselskab udsætter renovering

Planen om at renovere badeværelser i Hedelyparken i Greve bliver nu udskudt til efter påske. Og det glæder beboerne, der var bekymrede for at blive smittet med corona.

To opgange med otte lejligheder deles om tre bade og toiletter, mens en renovering af deres badeværelser i lejlighederne i Hedelyparken i Greve står på.

Og det skaber bekymring for blandt andet to beboere i en af opgangene, hvor en renovering er planlagt til at begynde på mandag. 

- Når man skal dele badefaciliteter og toilet med mange andre mennersker, som man ikke ved, hvor har været sidst, så bliver man ekstra bekymret, siger Berta Ipsen til TV 2 Lorry.

Renoveringen vil vare omkring seks uger, og i en periode vil der kun være vand via en fælles hane i opgangen. 

For Mette Dalsten, der er overbo til Berta Ipsen, giver renoveringen ekstra grund til bekymring, for hun er intensivsygeplejerske på Hvidovre Hospital og skal torsdag passe syge patienter. 

Under renoveringen vil der ikke være adgang til vand i en periode.
Under renoveringen vil der ikke være adgang til vand i en periode.
Foto: Amanda Goth

- Det er meget frustrende. Og jeg er virkelig bekymret for at skulle ned i de her vogne, siger Mette Dalsten til TV 2 Lorry.

Berta Ipsen har overvejet at sige, at hun har coronavirus, for at undgå at hendes badeværelse bliver renoveret.

- Jeg vil ikke være dårligere stillet end mange andre. Jeg er interesseret i, at vi skal stoppe den her virus, siger hun. 

Indkvarteret på hotel

Situationen i Greve er ikke enestående. Tirsdag kunne TV 2 Lorry fortælle om en lignende situation i Søndermarken på Frederiksberg, hvor omkring 1.000 boliger er ved at blive renoveret. 

Her insisterer Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB) på, at renoveringen skal fortsætte - også inde i lejlighederne, selvom beboernes repræsentanter har krævet et midlertidigt stop.

I en pressemeddelelse foreslog boligselskabet tirsdag, at nogle af beboerne kan blive akut indkvarteret på et hotel, mens deres lejlighed bliver renoveret.

"Indtil videre vælger vi at fortsætte renoveringen så meget, som det kan lade sig gøre. Det gør vi samtidig med, at vi træffer de fornødne forholdsregler," skrev boligselskabet.

Renovering udskydes til efter påske

I Greve har Greve Boligselskab valgt en anden løsning. Boligselskabet har besluttet at udsætte renoveringen af badeværelserne til efter påske.

- Vi træffer nogle forholdsregler med de badeværelser, som vi er i gang med, og som vi vil gøre færdige, så beboerne ikke skal leve uden bad i længere tid end højst nødvendigt. Og vi starter ikke op på nogle nye renoveringer, siger direktør Jens Rasmussen fra Greve Boligskab til TV 2 Lorry. 

Indtil videre er renoveringerne udskudt til efter påske.
Indtil videre er renoveringerne udskudt til efter påske.
Foto: Amanda Goth

Han fortæller, at beslutningen blev taget onsdag i samarbejde med entreprenørene, som enten går på ferie, afspadserer eller laver andet arbejdet.

- Vi har haft forskellige overvejelser siden det første pressemøde fra Statsministeret i sidste uge. Og så kom hun på igen tirsdag. Da hun afsluttede, kontaktede jeg entreprenøren.

Har I ikke været for længe om at træffe den her beslutning?

- Jo, det kan man måske altid sige, men det er nogle overvejelser, der skal tages, om de aftaler, der er imellem byggeriets parter, som ikke tager højde for sådan en ekstraordinær situation. Derfor var vi nødt til at se på aftalegrundlaget, siger han.

Beslutningen om at udsætte renoveringen glæder de to bekymrede beboere.

- Det kommer til at give ro i sjælen, lyder det fra Berta Ipsen.

- Vi er meget glade, supplerer Mette Dalsten.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corona forside

Her er dagens coronatal

Håndsprit hænder

SSI varsler smittestigning, men hvor klar er vi egentligt?

Respirator

Lige nu er der nul indlagte i respirator - men tallet vil stige, siger overlæge

20210126-163651-L-1920x1215we

Sommerferien er slut for mange: Bringer coronasmitten op


Greve


Forsiden lige nu

Se flere