Byråd slår alarm: Hel by er truet

Landsbyen Tune trues af planer om kommende grusgrave. Greve Byråd er dybt bekymret.

01:01

Politikerne i Greve er dybt bekymrede over grusgravsplanerne ved Tune.

Region Sjælland jagter råstoffer, for byggeriet har hårdt brug for store forsyninger af grus, når der skal bygges nyt og etableres veje.

Og nu har regionen kastet sin kærlighed på et område ved den sjællandske by Tune i Greve Kommune.  Men kærligheden er langt fra gensidig, og Greves borgmester har sendt en officiel protest over planerne til Region Sjælland.

Både hun og byrådet frygter sammen med beboerne i Tune, at byen vil blive voldsomt belastet, hvis planerne føres ud i livet.

Læs også Kæmpe ø-byggeri kan sende 72 lastbiler i timen gennem København i 30 år

- Hovedårsagen er tre punkter: Det er tung trafik gennem byen - gruset skal transporteres. Og så støver det, og vi har jo børn og daginstitutioner, som ligger op ad grusgravsområdet her i Tune Landsby. Det sidste er, at det støjer, når man skal til at grave grus, siger borgmester Pernille Beckmann, Venstre, til TV2 Lorry.

Hun tilføjer, at hun og byrådet ikke synes, at den udvikling er rimelig over for området.

TV 2 Lorry har uden held forsøgt at få Region Sjællands kommentar til protesten fra Greve Kommune.

Men til TV 2 Øst har formanden for Region Sjællands udvalg for regional udvikling, Peter Jacobsen, DF, tidligere udtalt, at regionen står med en svær afvejning mellem miljøhensyn, hensynet til naboer og samfundets  behov for at få råstoffer til byggeri.

Læs også Region Sjælland vil anlægge flere grusgrave - ønsker ny lovgivning på råstofområdet

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik