Borgmester klar med håndsrækning til økonomisk pressede firmaer

Coronakrisen koster erhvervslivet dyrt. I Greve vil borgmesteren nu fremrykke alle betalinger til private firmaer, som arbejder for kommunen.

Pernille Beckmann overtog i 2014 posten som borgmester i Greve. Hun har siddet i byrådet siden 2010. Foto: PR-foto

Ordrebøgerne i mange små og mellemstore virksomheder er tomme. Der kommer ikke nye opgaver ind, men de faste omkostninger skal betales.

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), foreslår at fremrykke alle betalinger til private firmaer, som arbejder for kommunen.

Vi står jo i en helt særlig situation, og vi er alle nødt til at gøre det, vi kan bidrage med

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V)

Det sker for at afbøde konsekvenserne af corona-krisen. Virksomhederne får dermed hurtigere adgang til likviditet.

 - Vi kan se, at vores erhvervsliv ikke har nogle ordrer, så det er et forsøg på at give en hjælpende hånd, velvidende at det ikke rækker ret langt. Men det, vi kan gøre, skal vi også gøre. Jeg får også positive tilbagemeldinger fra vores lokale virksomheder, som hilser det her tiltag meget velkommen, siger Pernille Beckmann til TV 2 Lorry.

Læs også Statsministeren varsler hjælp til erhvervslivet ved corona-krise

Borgmesterens forslag kommer i kølvandet på, at også statsministeren i en tale på et pressemøde forleden opfordrede det danske samfund til at stå sammen og hjælpe nogle af dem, der bliver ramt.

Overborgmester vil bruge samme metode

Også Københavns kommune vil man bruge samme metode som Greve for at understøtte private virksomheders likviditet gennem corona-krisen.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vil allerede tirsdag bede kommunens økonomiudvalg om at godkende, at man fremrykker betalingen af regninger. Går det igennem, vil kommunen umiddelbart kunne begynde udbetalingerne herefter.

Læs også Restaurant vil undgå corona-konkurs: Indfører take away og sælger ud af vinlageret

I Greve, som i alle andre kommuner, har den hidtidige praksis været en betalingsfrist på mindst 30 dage. Mandag vil Greve kommune have et overblik over, hvor meget den fremrykkede betaling vil koste her og nu, og onsdag vil byrådet behandle sagen.

- Jeg vil opfordre alle kommuner til at gøre det samme. Vi står jo i en helt særlig situation, og vi er alle nødt til at gøre det, vi kan bidrage med, og det her, er det kommunerne kan, så det vil jeg klart opfordre til, at det er det de gør, siger Pernille Beckmann.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik