Borgmester klar med håndsrækning til økonomisk pressede firmaer

Coronakrisen koster erhvervslivet dyrt. I Greve vil borgmesteren nu fremrykke alle betalinger til private firmaer, som arbejder for kommunen.

Ordrebøgerne i mange små og mellemstore virksomheder er tomme. Der kommer ikke nye opgaver ind, men de faste omkostninger skal betales.

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V), foreslår at fremrykke alle betalinger til private firmaer, som arbejder for kommunen.

quote Vi står jo i en helt særlig situation, og vi er alle nødt til at gøre det, vi kan bidrage med

Greves borgmester, Pernille Beckmann (V)

Det sker for at afbøde konsekvenserne af corona-krisen. Virksomhederne får dermed hurtigere adgang til likviditet.

 - Vi kan se, at vores erhvervsliv ikke har nogle ordrer, så det er et forsøg på at give en hjælpende hånd, velvidende at det ikke rækker ret langt. Men det, vi kan gøre, skal vi også gøre. Jeg får også positive tilbagemeldinger fra vores lokale virksomheder, som hilser det her tiltag meget velkommen, siger Pernille Beckmann til TV 2 Lorry.

Borgmesterens forslag kommer i kølvandet på, at også statsministeren i en tale på et pressemøde forleden opfordrede det danske samfund til at stå sammen og hjælpe nogle af dem, der bliver ramt.

Overborgmester vil bruge samme metode

Også Københavns kommune vil man bruge samme metode som Greve for at understøtte private virksomheders likviditet gennem corona-krisen.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vil allerede tirsdag bede kommunens økonomiudvalg om at godkende, at man fremrykker betalingen af regninger. Går det igennem, vil kommunen umiddelbart kunne begynde udbetalingerne herefter.

I Greve, som i alle andre kommuner, har den hidtidige praksis været en betalingsfrist på mindst 30 dage. Mandag vil Greve kommune have et overblik over, hvor meget den fremrykkede betaling vil koste her og nu, og onsdag vil byrådet behandle sagen.

- Jeg vil opfordre alle kommuner til at gøre det samme. Vi står jo i en helt særlig situation, og vi er alle nødt til at gøre det, vi kan bidrage med, og det her, er det kommunerne kan, så det vil jeg klart opfordre til, at det er det de gør, siger Pernille Beckmann.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

restauranter lukket

playKonkurser blandt restauranter og hoteller topper i Region Hovedstaden

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere