Bøderegn: To dage i træk stimlede flere hundrede bilglade sammen i Greve

I alt 17 personer overtrådte i weekenden forsamlingsforbuddet i Greve i forbindelse med “Striben”-arrangementer. 

Stribevis af bilglade personer fra Greve-området havde tilsyneladende så meget trang til at kigge på hurtige køretøjer i weekenden, at de helt så bort fra coronaforbuddet mod at forsamle sig flere end 10 personer. 

Det fremgår af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

Her står det endda klart, at politiet både måtte udskrive bøder til “Striben”-deltagere lørdag og søndag - politiets tilstedeværelse lørdag var åbenbart ikke nok til at holde folk væk fra industriområdet ved Greve Main, hvor arrangementet foregik begge aftner. 

Lørdag omkring 22.40 blev politiet sågar mødt af hele 100 biler og mindst 500 personer i området. De fleste skyndte sig væk ved synet af ordensmagten, men det lykkedes ordensmagten af få kontakt til syv mænd og to kvinder i alderen 18-29 år. 

De blev alle sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da de havde opholdt sig i området i bil eller til fods. Nu venter en bøde. 

Artiklen fortsætter efter kortet...

Gjorde det igen

Dagen efter - søndag aften - fik politiet igen en anmeldelse om, at der var “Striben-arrangement” samme sted. 

Her mødte politipatruljen omkring 30-40 køretøjer, der holdt holdt parkeret, mens omkring 50-60 personer havde forsamlet sig. 

Ved synet af politiet kørte mange biler fra stedet, men betjentene fik standset otte personer, der efterfølgende blev sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. De kan alle forvente at få en bøde fra politiet.

Sket før i coronatid

Det er ikke første gang, at politiet må udskrive bøder i forbindelse biltræf under coronakrisen og forsamlingsforbuddet. 

I slutningen af april var benzinglade folk samlet ved Roskilde Lufthavn, og her blev to personer sigtet. 

I samme periode måtte Københavns Vestegns Politi flere gange rykke ud til træf for bilinteresserede mennesker ved Brøndby Stadion. 

Flere borgmestre i TV 2 Lorrys sendeområde har udtalt sig kritisk om “Striben”-arrangementer, der længe har været et kendt fænomen i sendeområdet:

- De ræser rundt på vores veje. De larmer, sviner og udsætter almindelige mennesker for fare. Det vil vi ikke have i Høje-Taastrup Kommune, så de skal se at finde sig et andet sted at være, sagde den konservative borgmester, Michael Ziegler, til TV 2 Lorry, i 2019. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere