Bliv gode venner med din nabo, før du flytter ind

230 rækkehuse i Greve er ved at blive opført. Men allerede før det første hus står færdigt, satser bygherren på at skabe gode relationer mellem naboerne.

Nærvær og godt naboskab var nøgleordene, da storentreprenøren Ikano Bolig åbnede en pop-up cafe i Greve.

De næste år skal caféen danne ramme om bygning af 230 boliger på markerne omkring Skovbo Allé i Greve. Her kan kommende boligejere møde deres nye nabo, mens de ser byggeriet skride frem. Pop-up caféen tilbyder indblik i byggeprojekterne og fungerer som bydelshus med spisepladser og deleværksteder.

- For os handler gode boliger også om livet rundt om boligerne. Vi bygger hjem, og det handler også om stedet og følelserne. Vi vil gerne sælge flere huse, og vi tror på, at fællesskab sælger, siger Cecilie Tarras Madsen, der er fællesskabsudvikler i Ikano Bolig.

Fire frivillige har indtil videre meldt sig til at bemande caféen. Sammen med en fast medarbejder fra Ikano Bolig skal de være med til at skabe gode relationer mellem kommende naboer.

- Jeg synes, der mangler et centralt sted i Greve, hvor man kan mødes. Der er et stationscenter, som er dødsygt, og så er der Waves og City2. Fra idé til handling er der rigtigt langt, så det er fantastisk, at der er nogen, der går forrest. Jeg håber, at det her kan samle op på det fællesskab, som der mangler i lokalområdet, siger Sandra Wolf Pedersen, der bor i Greve og har meldt sig som frivillig til projekt Nærvær.

De første boliger ventes at være indflytningsklar allerede i slutningen af 2019.

- Vi ønsker at bygge fællesskaber. Derfor er vi her også, efter køberne har fået nøglerne. Som boligudvikler vil vi gerne hjælpe beboere og naboer med at skabe en bedre hverdag. Det kræver gode rammer og måske også en hjælpende hånd til at komme godt i gang, siger René Brandt, adm. direktør i Ikano Bolig.

Ikano Bolig har ligeledes planer om at åbne en pop-up café ved et andet større byggeri ved Cirkelbuen i Hillerød.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Greve

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere