Ægtepar på Paradisvej: Nabohjælp har gjort en kæmpe forskel

For to år siden tilmeldte stort set alle villaejere på Paradisvej sig Nabohjælp-ordningen. Og siden har der ikke været indbrud på vejen.

Lis og Flemming Rasmussen er meget begejstrede for Nabohjælp Foto: TV 2 Lorry

Lis og Flemming Rasmussen har boet på Paradisvej i Greve i godt og vel 34 år.

- Altså, jeg føler mig tryg ved, at der er nogle, der holder øje med huset, når vi holder sommerferie, ikk'? Fordi før anede folk jo ikke, at vi var rejst. Så jeg synes, at det er dejligt, at naboerne ved det, siger Lis Rasmussen om Nabohjælp-ordningen, som de tilmeldte sig tilbage i 2016.

Førhen snakkede vi jo ikke så meget med naboerne rundt på vejen. Kun lige de nærmeste naboer, ikk´? Det har ændret sig meget.

Når Lis og Flemming tager på ferie, holder de andre naboer øje med villaen på Paradisvej 2D.

- Vi taster ind på computeren, at nu tager vi på ferie eller på weekend eller noget andet noget og kommer hjem på den eller den dato. Og så får naboerne automatisk besked - enten på mail eller SMS, siger ægteparret.

Lis og Flemming Rasmussen holder altid øje med naboernes huse, når de spadserer rundt i kvarteret Foto: TV 2 Lorry

På samme måde holder Lis og Flemming øje, når nogle af naboerne er bortrejst.

- Så modtager vi også SMS'er eller mails om, at vi skal huske at putte noget i deres skraldespande og tømme deres postkasser, siger Lis Rasmussen, hvorefter Flemming supplerer:

- Vi er jo pensionister, så vi går jo tur hver dag. Og så går vi jo gerne henad Paradisvej, og så holder vi øje med, om der er noget unormalt rundt omkring - såsom en varevogn eller noget andet noget i den stil, ikk'? Hvis man ser nogle biler, der ikke hører til, så reagerer man jo. Eller nogle, som kommer gående med en rygsæk. Der er også nogle, som kommer cyklende med en rygsæk på ryggen. Vi kender næsten alle typerne efterhånden, siger Flemming.

Ægteparret understreger, at de altid blot holder øje med mistænkelige personer og eventuelt hilser på dem.

- Når så vi følger efter dem, ender det altid med, at de hurtigt vælger at forsvinde fra området, siger Flemming Rasmussen.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik