1700 patienter i Greve kan endelig komme til lægen

Den første udbudsklinik på Vestegnen skal ligge i Greve. Lægemanglen her er så voldsom at 1700 patienter ellers ville stå uden læge i det nye år.

Foto: Andreas Hein / TV 2 Lorry

I det nye år får de mange patienter endelig mulighed for at få egen læge tæt på deres bopæl. Fra d. 2. januar skal Nordic Medicare drive lægeklinik i Greve. Det er den første udbudsklinik, som det kaldes, på Vestegnen.

Lægemanglen i Greve var allerede i september på vej på katastrofekurs. 90 procent af lægerne havde lukket for tilgang. Og da der også var pres på i nabokommunerne så det sort ud.

Den københavnske Vestegn er dog ikke alene om at opleve problemer med lukkede lægepraksisser. En ny analyse foretaget af Praktiserende Lægers Organisation (PLO), viser, at to ud af tre praksisser, svarende til 67 procent af alle praksisser, har lukket for tilgang. For bare tre år siden var det 38 procent.

Læs også Ny plan skal løse lægemangel i hovedstadens sårbare områder

Udbudsklinikker breder sig

Det er en aftale mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Region Sjælland, der giver mulighed for at åbne lægehuse hvor en håndfuld læger kan praktisere og dermed lette presset på familielægerne i et område. Dog skal man regne med at det er en ny læge, man møder fra gang til gang.

Nordic Medicare har flere klinikker landet over. Også en i Thisted hvor der i juli i år var kritik af driften. En læge sagde op fordi han mente at hans arbejdsforhold var for dårlige. Der var tilmeldt over 5000 patienter til klinikken i Pandrup og i følge lægen manglede der personale. En anden kritik rejst i TV 2 Nord der handlede om at patienter ikke kunne komme i kontakt med Nordic Medicare s klinik i Pandrup. Sagen endte dog i pressenævnet, hvor Nordic Medicare fik medhold i at oplysninger i tv-indslaget var forkerte.

Læs også Lægeuddannelse på RUC skal komme lægemangel til livs

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik