15-årig i alvorligt styrt: Hul i vejen var anmeldt til kommunen tre dage forinden

En 15-årig dreng kom alvorligt til skade, efter at han kørte i et hul i vejen, der skulle have været dækket af med en rist. Hullet var blevet anmeldt til kommunen tre dage før ulykken.

- Da jeg stod på Rigshospitalet, sagde jeg bare til personalet: ‘Jeg skal bare vide - kan han dø af det her?’

Sådan lyder det fra Violetta Hemmingsen, hvis 15-årige søn tog et alvorligt styrt, da han  var ude for at stå på longboard - der er et længere skateboard - i Greve.

Den dag befandt Violetta Hemmingsen sig selv hjemme på sin vej - i færd med at lege med sine børn i det gode vejr, da hendes søn, Marcus Hemmingsen, pludselig var i den anden ende af røret.

Han havde været ude for en ulykke med sit longboard, fordi hjulene på boardet var kørt fast i et hul i vejen, hvor der egentlig skulle have ligget en rist, forklarede han.

Marcus havde slået sig så voldsomt, at han havde brug for, at Violetta tog hen til ham med det samme, fordi han frygtede, at han havde brækket noget.

Men da Violetta Hemmingsen dukkede op, så hendes søn ud til at være kommet så alvorligt til skade, at hun med det samme vurderede, at det var bedst at ringe til alarmcentralen.

Her lød anbefalingen, at Marcus skulle køres til akutmodtagelsen på Sjællands Universitetshospital i Køge. Straks efter ankomsten til hospitalet blev Marcus overført til traumecentret og scannet.

Det var her, Marcus' kørte fast med sit longboard.
Det var her, Marcus' kørte fast med sit longboard.
Foto: Violetta Hemmingsen

- På traumecentret kom alle styrtende, og efter en scanning kunne de med det samme se, at der var noget galt med hans nyrer, og at han havde nogle indre blødninger, siger Violetta Hemmingsen.

Scanningens resultater talte sit klare sprog, og meldingen fra akutmodtagelsen i Køge var, at Marcus’ skader var alvorlige. Derefter blev han i al hast transporteret til Rigshospitalet i en ambulance, hvor han skulle scannes på ny og siden opereres.

Ulykken har medført, at der er kommet en flænge i Marcus Hemmingsens nyre. Han har desuden fået et hul i urinrøret, og han har indre blødninger. Han er fortsat indlagt, mens han venter på, at det kateter, som lægerne har givet ham, bliver taget ud om et par uger.

quote Man vil jo altid ønske, at man kunne have gjort det bedre for undgå, at han var kommet så galt afsted, men jeg kan ikke love, at det kan løses, så det aldrig kan ske igen

Centerchef i Greve Kommune

Nu står Violetta Hemmingsen tilbage - stadig i chok over ulykken, og med en lang række ubesvarede spørgsmål til Greve Kommune.

Det hul i vejen, der ifølge Marcus Hemmingsen forårsagede ulykken, har nemlig været der i flere år, mener hun, og fordi hullet ligger tæt ved Greve Midtby Center, så formoder hun, at flere hundrede mennesker hver dag passerer det og dermed er i fare for at komme til skade.

Violetta Hemmingsen oplyser til TV 2 Lorry, at hun endnu ikke har kontaktet Greve Kommune, men agter at gøre det, når hendes advokat er færdig med at kigge på sagen.

Marcus er fortsat indlagt
Marcus er fortsat indlagt
Foto: Privatfoto

Kommune kan ikke love, at det ikke sker igen

Greve Kommune anvender et værktøj, de kalder "Giv et praj," hvor borgere kan meddele kommunen om huller og lignende.

Hvis kommunen modtager anmeldelser om noget, der kan være farligt, så "prioriterer kommunen at reparere stedet hurtigt," forklarer Rikke Hvelplund, der er Centerchef for kommunens Center for Teknik og Miljø, da TV 2 Lorry forelægger hende sagen.

Greve Kommune oplyser, at de har modtaget en anmeldelse af hullet ved risten fredag den 21. maj.

Marcus Hemmingsens ulykke fandt sted tre dage senere - mandag den 24. maj - hvor hullet, som kommunen selv anerkender et placeret et meget befærdet sted i Greve, altså stadig ikke er blevet lavet.

Adspurgt, om kommunen har gjort nok for at forhindre, at der skulle ske en ulykke ved hullet, svarer Rikke Hvelplund:

- Når der så kommer sådan en henvendelse, hvor man kan se, hvor galt nogen er kommet til skade, så vil man jo altid ønske, at man kunne have gjort det bedre for undgå, at han var kommet så galt afsted, men jeg kan ikke love, at det kan løses, så det aldrig kan ske igen:

- Det er vigtigt at få kigget på, hvad der er kommunens ansvar, og hvad man kan gøre fremadrettet for at undgå, at lignende sker igen.