13 boligløse borgere koster 650.000 kr. om måneden

Flere Greveborgere er strandet på forsorgshjem og krisecentre, fordi ventetiden til en bolig er lang. Kommunen vil undersøge, om de kan rykkes ind i tomme flygtningepavilloner.

Flere socialt udsatte borgere i Greve Kommune står i øjeblikket i kø til en lejebolig. Og mens de tålmodigt venter, fosser pengene ud af kommunekassen – vel at mærke i en tid, hvor Greves politikere skal finde besparelser for 65 millioner kroner på næste års budget.

quote Det er naivt at tro, at man i en kommune som vores kan bygge billigboliger.

Greves borgmester Pernille Beckmann (V)

Aktuelt splitter Greve Kommune og staten en månedlig regning på cirka 650.000 kroner for 13 borgere, der i øjeblikket opholder sig på krisecentre og forsorgshjem, selvom de ifølge kommunen ikke længere har brug for en social indsats fra det pågældende sted, men blot venter på at få en lejebolig.

Det fremgår af et notat fra kommunens socialforvaltning, som TV 2 Lorry har fået indsigt i.

Dobbelt så mange på forsorgshjem

Her kan man desuden se, at antallet af Greveborgere på forsorgshjem er steget markant det seneste halvandet år. Forsorgshjem er institutioner til midlertidigt ophold for hjemløse og andre med særlige sociale vanskeligheder, der ikke på anden måde kan hjælpes.

Fra 2016 til 2017 steg antallet af Greveborgere på forsorgshjem fra 21 til 46 – altså mere end fordobling. Der er samtidig udsigt til en yderligere stigning i 2018, hvor 35 borgere alene i årets første seks måneder har været på forsorgshjem.

Flygtningepavilloner som mulig løsning

Ifølge socialforvaltningens notat hænger stigningen blandt andet sammen med, at der er meget lang ventetid på at få en almindelig lejebolig i Greve Kommune, herunder boliger til rådighed på akutlisten. Per 15. august 2018 stod 122 borgere således på venteliste til en akutbolig.

quote Vi ved godt, at de her mennesker koster mange penge

Greves borgmester Pernille Beckmann (V)

Greves borgmester Pernille Beckmann (V) siger til TV 2 Lorry, at kommunen i øjeblikket er ved at kigge på, om der kan findes nogle midlertidige løsninger som alternativ til herberger og forsorgshjem. Eksempelvis tomme flygtningepavilloner.

- Vi ved godt, at de her mennesker koster mange penge, og så prøver vi at finde et stop på vejen til en permanent bolig, der lige nu ikke er der. Og nu hvor flygtningestrømmen er voldsomt aftagende, skal vi til at afvikle nogle af her pavilloner, siger Pernille Beckmann.

Foreløbig indgår det dog kun som en overvejelse, forklarer hun.

- Det er ikke sikkert, at det rent praktisk kan lade sig gøre. Men det er det, vi skal til at kigge på, siger borgmesteren.

Nye boliger på vej, men de ikke er billige

Hun fremhæver desuden, at Greve i øjeblikket er ved at blive byudviklet, hvilket på sigt vil give flere lejligheder.

- Lige nu har vi to områder i sigte i forhold til at byudvikle dem. En del af det, som skal indgå i de projekter, er færre kvadratmeter per bolig, for det mindsker også huslejen. Men jeg skal sige, at det er ikke billige boliger, for kvadratmeterpriserne i Greve er stukket af.

Så de her borgere har altså ikke råd til de her nye boliger?

- Nu kender jeg ikke de 13 sager personligt. Så det kan jeg ikke svare på. Men man kunne godt forestille sig, at der er andre problemstillinger end husvildhed. 

- Men det er naivt at tro, at man i en kommune som vores kan bygge billigboliger. Vi vækster, og efterspørgslen er derfor stor på boliger, siger Pernille Beckmann.

Greves borgmester, Pernille Beckmman (V).
Greves borgmester, Pernille Beckmman (V).
Foto: TV 2 Kosmopol

Borgmesteren håber dog, at byudviklingen på sigt kan være med til at bane vejen for, at flere af de borgere, der i dag bor i eksempelvis etværelses almene boliger, vil flytte ind i nogle af de nye boliger.

- På den måde kan vi så at sige flytte rundt på befolkningen. Men om det løser det her problem, det ved vi rent faktisk ikke. Havde der været et 'quick fix' på det, så havde vi løst det.

- Det er jo en blanding af mange ting. Vi skal som kommune sørge for at få de her borgere i omdrejningshøjde og få dem i beskæftigelse, så de kan forsøge sig selv og købe en bolig til den pris, der nu engang er i vores kommune. Men det er svært, ingen tvivl om det, siger Pernille Beckmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik