Id-kontrol medfører togbøvl for rejsende til Kastrup

I det nye år skal alle passagerer skifte tog i København, inden de kan fortsætte mod Københavns Lufthavn.

Foto: Lorry

Fra 4. januar er det slut med at tage toget direkte til Københavns Lufthavn, hvis man eksempelvis kommer fra Fyn eller Jylland.

Det står klart, skriver Berlingske, efter at endnu ikke udmeldte ændringer i DSB's køreplan er slået igennem på rejseplanen.dk, hvor man kan få et overblik over sin rejse med den offentlige transport i Danmark.

Fremover skal passagerer med lufthavnen i Kastrup som destination skifte tog på Københavns Hovedbanegård eller Nørreport Station i hovedstaden for at komme videre til lufthavnen.

Ændringerne er en del af de praktiske foranstaltninger, der skal gøre det muligt at kontrollere id-papirer for passagerer på vej over Øresund, som Sverige kræver, når det såkaldte transportøransvar træder i kraft.

- Det kommer til at påvirke togtrafikken i hele landet for dem, der skal ud i lufthavnen eller til Sverige, for de får længere rejsetid og en mere besværlig rejse, siger Michael Randropp, der er talsmand for Pendlerforeningen, til Berlingske.

Han anbefaler, at passagerer til lufthavnen fremover tager metroen, der ifølge Pendlerforeningen har indvilget i at indsætte flere tog efter 4. januar.

DSB ønsker ikke at kommentere ændringerne på rejseplanen.dk.

De svenske myndigheder har for at nedbringe antallet af flygtninge, der kommer til landet, indført id-kontrol, som reelt begynder 4. januar.

I loven hedder det, at landet har indført det såkaldte transportøransvar, hvor transportselskaberne skal tjekke id på samtlige passagerer.

Rejsetiden mellem København og Malmø ventes at blive mellem en halv og en hel time længere.

Derudover har det svenske togselskab SJ tidligere på måneden meldt ud, at den direkte togforbindelse mellem København og Stockholm bliver suspenderet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik