Guldfirer-roer om sølv: Det er kæmpe stort

Guldfireren er kendt for de store resultater, som er blevet kendetegnet for båden. Og selvom det blev til OL-sølv, kan man godt være stolt, siger roer.

Roerne Jacob Jepsen Barsøe og Kasper Winther Jørgensen havde glædet sig længe til at få dansk jord under fødderne, da de tirsdag aften deltog ved den danske OL-reception i Vilhelm Lauritzens terminal.

- Det er fantastisk at være hjemme. Vi har jo ventet på det her de sidste mange dage, siger den 31-årige roer Kasper Winther Jørgensen til TV 2 Lorry, mens han smiler til både venner og familie, der stolte er mødt op ved receptionen.

Roerne, der allerede blev medaljevindere i OLs første uge, har siden triumfen brugt tiden i OL byen, på sightseeing og på at heppe på de andre danskere til legene.

- Vi har heppet på mange af sejlsportsdeltagerne og roerne. Og noget af det største var helt klart at se pigerne vinde bronze i en disciplin, som vi slet ikke havde forventet, siger Kasper Winther Jørgensen til TV 2 Lorry.

Men selvom roerne er til vandsport først og fremmest, var oplevelsen i det olympiske håndboldstadion helt speciel, da det danske herrelandshold vandt guld søndag aften.

- Det var helt vildt stort at være der, da de vandt guld. Den var vi heldigvis også inde at se. Der er så mange øjeblikke, men der var jeg til stede begge gange. Det var kæmpe stort.

Og selvom det ikke blev til guld denne gang, så er arbejdet med firerbåden mere end accepteret, siger den erfarne roer.

- Konkurrencen er så hård. Så vi er glade og stolte af den her medalje. Vi kunne ikke have gjort så meget anderledes - de var bare bedre end os på dagen, siger Kasper Winther Jørgensen til TV 2 Lorry.

Nu står den på pause på ubestemt tid for roeren, der har været eliteatlet i mange år. Om han vender tilbage, kan han ikke sige noget om endnu.

- Nu skal jeg hjem og slappe af. Og jeg skal ikke ro på eliteniveau, som det ser ud lige nu. Jeg har gjort det her i så mange år, at jeg skal ud og prøve noget andet, siger roeren til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Hvert fald et par års pause, og så må vi se, om jeg vender tilbage igen. Men det ligger så dybt i os det der konkurrencegen, så jeg ved ikke - måske ændrer det sig om noget tid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

ro

Her strømmer medlemmerne til: "Jeg bliver helt høj"

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere