Guld-Blume: Jeg vil da gerne fejres på Rådhuspladsen

Jeg vil da gerne fejres på Rådhuspladsen, lød det fra en træt og ombejlet Pernille Blume i Københavns Lufthavn.

Foto: Martin Sylvest, Scanpix

1 af 2

Det var en massivt glædeshyl der mødte de danske OL-atleter i Københavns Lufthavn, da de landede tirsdag aften. Men det var kun pressefolk, idrætsfolk, venner og familie, der tog imod de trætte sportfolk.

Som den eneste med to medaljer om halsen, stod svømmeren Pernille Blume og strålede om kap med de mange blitzlys.

Læs også Bagsværd-pige tager OL-guld

Det var dog tydeligt, at de mange atleter var trætte efter den lange rejse fra Rio. Og det er ifølge Dansk Idrætsforbund også derfor at OL-heltene ikke bliver fejret på Københavns Rådhus, som der ellers tradition ved de helt store idrætsbegivendheder.

- Jeg kan da godt forstå det, det er jo sent på aftenen og folk er jo trætte, lød det fra Pernille Blume, da det lykkedes TV 2 Lorry at fange hende et kort øjeblik.

- Men folk har været helt utrolig søde til at sende mig beskeder og hilsner. Og det er jo faktisk ret stort. De nøjes ikke bare med at tænke: Hun klare det godt. De sætter sig faktisk ned og skriver til mig. Det betyder virkelig meget.

Læs også Derfor bliver OL-heltene ikke fejret på Rådhuspladsen

Men direkte adspurgt indrømmer den veltrænede svømmer, at en fejring på Rådhuspladsen i København, ville have været en ekstra fest.

- Ej, jeg ville da gerne have været ude på balkonen, men det må vi tage næste gang, smiler Pernille Blume med de nu verdenskendte perlende tænder, inden hun haster videre til de ventende journalister.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik