Vinder pris og pengepræmie for at lave tyggegummi uden plastik, men donerer det hele væk

True Gum har netop vundet FLIP-PRISEN for deres arbejde med at ændre folks opfattelse af tyggegummi.

Det er lige før tyggegummivirksomheden True Gum i Glostrup kunne risikere at boble over af begejstring. 

Virksomheden laver tyggegummi uden plastik, og det har de nu vundet FLIP-PRISEN 2020 for. Med den følger en check på 25.000 kroner.

FLIP-PRISEN er indstiftet af Anette Prehn, der er sociolog, iværksætter og forfatter. Prisen gives til en eller flere personer, der via deres handling får andre til at se en situation fra helt nye vinkler. 

- True Gum får prisen for at flippe synet på, hvad tyggegummi bør bestå af, samt gennem deres visionære og ukuelige handling at vise, at det er muligt at tænke og producere markant anderledes, erstatte skadelige indholdsstoffer med mere miljø- og menneskevenlige af slagsen, samt ændre vaner i en mere bæredygtig retning, siger Anette Prehn i en pressemeddelelse.

Iværksætterne bag True Gum har solgt deres produkter siden 2018. Stifterne fortæller, at virksomheden løbende har oplevet øget efterspørgsel og produktet har nu bredt sig til mere end 14 europæiske lande. 

- Vi er enormt stolte af at modtage FLIP-PRISEN. Det er et kæmpe skulderklap til hele True Gum teamet og en herlig anerkendelse af vores plastikfrie mission, siger Peter Juul Regnersgaard, der er medstifter af True Gum.


Pengene skal doneres

Men prisrusen har muligvis fået Peter Juul Regnersgaard og kollegaerne i det gavmilde hjørne. De har i hvert fald besluttet, at pengene for prisen skal gives til organisationen Plastic Change, som arbejder nationalt og internationalt med at reducere plastikforurening. 

Alt produktion foregår i dag på virksomhedens fabrik i Glostrup.
Alt produktion foregår i dag på virksomhedens fabrik i Glostrup.
Foto: True Gum

- For at komme plastikforurening til livs skal problematikken takles fra forskellige vinkler, og netop derfor vælger vi at sende alle pengene videre til Plastic Change, siger Peter Juul Regnersgaard.

True Gum laves med gummi fra gummitræer, som høstes bæredygtigt, lyder det fra virksomheden. 


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20200624-170308-L-1920x1280we

playGodt nyt til badegæster: Populær strand forbedres

25_seconds

playStrid i landsretten - beboere i Fredens Havn kan blive hjemløse

dunkene

playKøbenhavnske forskere bag banebrydende metode: Så meget kemi afgiver drikkedunke

Pandaer

playZoos hanpanda vil hellere tygge i bambus end parre sig

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere