Video blev delt på nettet: Nu er motorcyklist sigtet for at køre 300 km i timen

En 26-årig mand blev fredag anholdt og sigtet for grove overtrædelser af færdselsloven og for at bringe andres liv i fare, efter han havde kørt op mod 300 kilometer i timen på en motorcykel.

En kort efterforskning førte fredag til, at politiet kunne anholde en 26-årig mand fra Glostrup og sigte ham for en række grove overtrædelser af færdselsloven. 

I starten af april begyndte der at dukke videoer op på internettet af den 26-årige på motorcykel, hvor han blandt andet kører på baghjulet, flygter fra politiet og kører med op mod 300 kilometer i timen mellem andre trafikanter på en motorvej.

Og det første altså til, at Vestegnens Politi fredag kunne skride til anholdelse af manden, der blev sigtet for grove overtrædelser af færdselsloven og for at bringe andres liv og helbred i fare.

I videoen nedenfor kan du se et klip om en gruppe motorcyklister, der protesterer mod den strammere lovgivning mod vanvidskørsel ved at optage videoer, hvor de provokerer politiet.

Konfiskerede motorcykel og kørekort

- Videoen viser en adfærd uden omtanke for andre medborgeres sikkerhed. Når man kører omkring 300 kilometer i timen tæt mellem helt almindelige trafikanter, mener vi, straffelovens regler om at fremkalde fare for andre kommer i spil – og det har vi sigtet ham for, siger vicepolitiinspektør Andreas Mollerup, Københavns Vestegns Politi.

Politiet vil nu undersøge muligheden for, om sagen kan føre til en fængselsstraf for den 26-årige, men da videoen af vanvidskørslen er optaget i sensommeren 2020, er sagen ikke omfattet af de nye regler mod vanvidskørsel. 

Ved anholdelsen beslaglagde Vestegnens Politi mandens motorcykel, ligesom de på stedet inddrog hans kørekort. 


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere