Vestforbrænding advarer mod lugt af skrald, efter brand har sendt anlæg ud af drift

Danmarks største forbrændingsanlæg er fortsat ude af drift efter branden i sidste uge. Derfor hober affald sig op, der kan give lugtgener for naboer.

Hvis du bor i Ejby, Skovlunde eller Herlev og synes, at det lugter lidt af affald, så er det ikke fordi, din nabo har glemt at tømme skraldespanden.

I stedet skal du rette blikket mod Vestforbrændings høje skorsten. Den kører nemlig ikke for tiden som følge af den brand, der ramte Danmarks største forbrændingsanlæg i sidste uge.

Foruden den konsekvens, at anlægget ikke kan omdanne affald til energi og varme, så har det også den følgevirkning, at det skrald, der inden branden allerede stod ophobet i anlæggets siloer kan medføre lugtgener for naboerne.

Normalt har Vestforbrændings affaldssilo en kraftig udsugning og rensning af luften, så lugtgener minimeres. Men ildebranden har betydet, at siloens udsugning ikke er i drift.

Der arbejdes dog på at finde nødforanstaltninger, som kan minimere lugten af skrald, oplyser Vestforbrænding i en pressemeddelelse.

- Vi gør alt for, at vores omgivelser mærker vores aktiviteter og udfordringer mindst muligt. Det er en stor og kompliceret opgave, vi står med. Men vi tænker ikke kun på os selv men også på borgerne og naboerne omkring os, siger kommunikationschef på Vestforbrænding, Per-Henrik Goosmann.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 
 
Foto: Local Eyes

Mandag opstod der brand på anlægget, da et eksternt nedbrydningsfirma var i færd med at skære en glasfibertank op i forbindelse med at få fjernet nogle ældre installationer.

Siden da har oprydningsarbejdet pågået på det store forbrændingsanlæg i ved Ejby i Glostrup.

- Lige nu arbejder mange med at klargøre anlægget til reparationsarbejde, så anlægget kan komme i drift igen, ligesom der fortsat arbejdes på at afdække skadernes fulde omfang. Det er derfor for tidligt at sige noget om tidshorisonten for hvornår, Vestforbrænding kommer i drift igen, siger Per-Henrik Goosmann.

Vestforbrænding i Glostrup, der er ejet af 19 hovedstadskommuner, modtager husholdnings- og erhvervsaffald fra omkring 950.000 borgere og godt 60.000 virksomheder og omdanner det til varme og energi.

Vestforbrænding producerer elektricitet og fjernvarme. Varme leveres til Ballerup, Furesø, Herlev, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommuner. Overskydende fjernvarme sælges til fjernvarmesystemer i København og på Vestegnen. 

For at sikre kunderne på fjernvarmenettet er der lavet aftaler med andre energileverandører, der supplerer Vestforbrændings decentrale varmeenheder.

Desuden producerer anlægget elektricitet svarende til omkring 170.000 borgeres forbrug, mens anlægget også står for genanvendelse af affald.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brøndby strand 1

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere