Triste tunneller under hovedvej har fået en ekstrem makeover

Graffitikunstværker pryder nu to tunneller under Hovedvejen i Glostrup. Input til motiverne har kunstneren fået fra skolebørn.

Street art-kunstner Michael Wisniewskis værk under Hovedvejen i Glostrup. Foto: Lotte Olsen / Glostrup Kommune

Der kommer farver på gangtunellernes ellers grå og anonyme betonvægge under Hovedvejen i Glostrup.

Efter en bevilling blev frigivet af Kommunalbestyrelsen i Glostrup, har en internationalt anerkendt street art-kunster nemlig fået til opgave at udsmykke to tunneller under den travle vej, så de kolde facader erstattes af eventyrlige motiver.

I to tunneller under Hovedvejen – ved Florasvej og ved Glostrup Torv - kan man således betragte kunsteren Michael Wisniewskis værker under opførelse denne sommer.

Det oplyser Glostrup Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne lave noget for alle de typer mennesker, der kommer her i tunnelen. Det er en bred vifte. Derfor har jeg valgt at kombinere en masse stilformer til alle aldre, siger Michael Wisniewski. 

Inspiration fra skolebørn

Han er en af Europas bedste 3d freestyle graffitimalere. Han har malet i 32 år og deltaget i adskillige mesterskaber. Men selvom Wisniewski er meget erfaren i branchen, har han valgt at søge inspiration hos en gruppe, der så godt som ingen erfaring med graffiti har.

Da den ene tunnel er skolevej, har en række elever fra Klub Dalvangen og Klub Granskoven deltaget i en idé-shop, hvor de skulle komme med input til motiver og farver.

- Jeg sagde til dem: tag et stykke papir og tegn, hvad I synes, der kunne være fedt i tunnelen, siger Michael Wisniewski.

- Det jo sjovt, når der er en, der har sagt: ”Åhr, jeg ku’ godt tænke mig noget rigtig lækker orange” – når jeg så maler orange, så står jeg og tænker på den person, siger han.

Mens vægmalerierne tager form, har lokalbefolkningen fulgt arbejdet under udvikling. Her har responsen indtil videre været positiv:

- Jeg får mange kommentarer, men en klassiker er: Nej, hvor det pynter og sikke farver, og man får humøret med sig. Man får nogle andre tanker, når man kommer ned i tunnelen. På vej herned i tunnelen havde man måske hele verden i hovedet og pludselig bliver man beriget af alle farverne og det, de kan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?