Tilfældige kvinder var ofre for brutal seriesexforbryder

En 38-årig mand er blevet idømt seks et halvt års fængsel for en voldtægt og to voldtægtsforsøg.

En kvinde fra Rødovre gennemlevede sidste sommer et sandt mareridt.

Tidligt om morgenen den 13. juni var den dengang 29-årige kvinde på vej ind i sin lejlighed, da hun blev overfaldet af en fremmed mand.

Manden tvang hende til at låse sig ind og voldtog hende.

Efterfølgende lykkedes det kvinden at undslippe og tilkalde hjælp, hvilket medførte, at politiet kort efter anholdt manden i lejligheden.

Den 38-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør samme dag og har siddet varetægtsfængslet siden. 

Manden kommer dog ikke til at slippe ud foreløbig, for tirsdag blev han idømt seks et halvt års fængsel ved Retten i Glostrup for voldtægten i Rødovre og forsøg på voldtægt af to andre kvinder, oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

quote Der er tale om voldelige krænkelser mod tre kvinder, hvor to af dem var helt tilfældige og blev udsat for det i deres eget hjem.

Peter Rask, senioranklager ved Københavns Vestegns Politi

I kølvandet på mandens anholdelse fandt politiet nemlig ud af, at den 38-årige havde flere seksuelle overfald på samvittigheden.

Efterforskningen afslørede, at han tidligere samme nat havde forsøgt, at voldtage en 27-årig kvindelig bekendt i hans egen bil på en sti i Solrød.

Forsøgte at voldtage 71-årig

Efterforskningen godtgjorde desuden, at der kunne rejses tiltale mod ham for at trænge ind og forsøge at voldtage en 71-årig kvinde i hendes kolonihavehus i Kastrup den 23. maj.

Voldtægten blev dog afværget, fordi kvinden gjorde modstand og skreg, til han stak af. 

- Der er tale om voldelige krænkelser mod tre kvinder, hvor to af dem var helt tilfældige og blev udsat for det i deres eget hjem – og det har retten anset for at være særlig skærpende, siger senioranklager Peter Rask, Københavns Vestegns Politi.

Den dømte har nægtet sig skyldig og ankede dommen til frifindelse.

Ifølge Ritzau har den 38-årige ikke tidligere været dømt for lignende ugerninger, og han har under retssagen været beskyttet af et navneforbud, som har gjort det forbudt at nævne hans navn i forbindelse med sagen.

Efter dommen bad hans forsvarsadvokat retten om at udstrække navneforbuddet. Men på grund af sagens alvor og den strenge straf ville dommeren ikke gå med til det.