Sprængning på forbrænding gik galt: Vinduer knust, og værksted smadret

I to dage har Vestforbrænding i Glostrup udført kontrollerede sprængninger i en affaldssilo for at få styr på en brand, som man ikke kunne nå ned til. Torsdag aften gik det galt.

Torsdag aften gik en kontrolleret sprængning galt i affaldssiloen på Vestforbrænding. Fredag er oprydningsarbejdet begyndt. Foto: Vestforbrændingen

Torsdag aften omkring klokken 18.45 kunne borgere i store dele af Ejby og Skovlunde og høre en eksplosion.

Eksplosionen skete på Vestforbrændings affaldshåndtering i Ejby, hvor forbrændingen gennem længere tid har kæmpet med en brand i affaldssiloen, som de ikke kunne nå ned til.

Læs også Risikerer skiløberne på Amager Bakke at blive kogt?

Branden har hele tiden været under kontrol, men efter flere slukningsforsøg rådede Hovedstadens Beredskab til kontrollerede sprængninger, som skulle løsne det kompakte skrald over branden.

Det forklarer kommunikationspartner i Vestforbrænding, Birgitte Malm, til TV 2 Lorry.

- Det komprimerede affald kan blive lige så hårdt som beton i siloen, og derfor ikke kunne løsnes på anden vis, oplyser hun.

Missionen, at få løsnet affaldet for at nå ned til branden, lykkedes ikke – og det gjorde den sidste sprængning heller ikke.

Læs også Miljøstyrelsen: Naboer skal ikke være bekymrede over udledning fra forbrændingsanlæg

  Foto: Local Eyes

Eksplosion smadrede vinduer og værksted

Ved eksplosionen torsdag aften forplantede trykbølgerne sig ikke kun i det hårde affaldsslagger, men resulterede også i knuste vinduer og et ødelagt værksted.

- Vi har fået ødelagt vores grab-værksted og fået nogle vinduer trykket ind. Der har været stor sikkerhedsafstand i forbindelse med sprængningerne. Til gengæld er der sket en del materiel skade, siger Birgitte Malm og tilføjer:

- Men vi har endnu ikke fået afdækket, hvad det var, der gik galt. Det er der nogle, som undersøger nu.

Torsdag aften gik en kontrolleret sprængning galt i affaldssiloen på Vestforbrænding. Fredag er oprydningsarbejdet begyndt. Foto: Vestforbrændingen

Som følge af den fejlslåede sprængning og ødelæggelserne var der ustabil fjernvarmedrift i et halvt døgn efter eksplosionen. Fredag morgen er alt dog normalt igen.

- Det skulle ikke være nogle gener for kunde eller omgivelser nu, siger kommunikationspartneren.

Fredag er oprydningsarbejdet efter eksplosionen startet.

Læs også 34-årig i kritisk tilstand efter kulskred på kraftværk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik