Signalfejl: En times forsinkelse på tog til og fra København

Signalfejl ved Glostrup Station forsinker togtrafikken mod og fra København med op til en time. Nu er fejlen fikset.

Foto: Linda Kastrup, Scanpix

Pendlere fra og til København har haft en ærgerlig morgen. 

Togtrafikken har nemlig kørt umådelig langsomt mellem Høje Taastrup og København. 

Her til morgen har vi været så uheldige, at man kun kunne bruge et spor mellem Glostrup og Høje Taastrup, så det har gået meget langsomt med alle tog.

Togleder ved Bane Danmark, Søren Petersson

I nogle tilfælde er togtrafikken forsinket med op til en time, og flere tog er aflyst, oplyser DSB's pressevagt, der endnu ikke ved, hvornår man kan forvente normaldrift mellem Høje Taastrup og København.

Alle toge er påvirkede af forsinkelserne, men fra klokken otte, bliver forsinkelserne kun mindre og mindre, da Bane Danmark har fikset problemet. 

Årsagen til de langsomme toge er en signalfejl ved Glostrup, der har påvirket togene i begge retninger mellem Glostrup og Høje Taastrup.

Alle tog måtte deles om et spor

Hos Bane Danmark har man arbejdet på højtryk for at komme problemet til livs. 

- Her til morgen har vi været så uheldige, at man kun kunne bruge et spor mellem Glostrup og Høje Taastrup, så det har gået meget langsomt med alle tog, siger togleder ved Bane Danmark, Søren Petersson. 

- Men nu er signal fejlen væk, så vi skal bare have tigene til at køre igen. Der kan fortsat være forsinkelser, fordi det første tog skal stoppe ved alle signaler for at sikre sig, at alt er, som det skal være, siger han. 

Han fortæller, at signalfejlen opstod, fordi der i nat har været sporarbejde ved Glostrup Station. Da man torsdag morgen startede på normaldriften, var der sket noget "sikringsteknisk", der gjorde, at man kun kunne bruge det ene spor. 

DSB Presse oplyser, at man kan orientere sig om forsinkelserne på Rejseplanen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik