Se samlingen: Ole har samlet over 17.000 stykker legetøj fra Kinderæg

For de fleste mennesker stopper fascinationen af de små stykker legetøj i Kinderæg sammen med barndommen, men sådan forholder det sig ikke for 67-årige Ole Sørensen. - Jeg fortsætter med at samle, indtil jeg står af, siger han.

- Metalfigurerne holder jeg meget af. Og mine biler. Dem er der bare noget specielt ved.

Ordene kommer fra 67-årige Ole Sørensen. Gennem de seneste mange år har han været en ihærdig samler af legetøj fra Kinderæg. En hobby, der også har ført til hans nuværende virke som formand for Dansk Kinderægforening.

- Jeg vil tro, at de tilsammen har en værdi af omkring 400.000 kroner, men hvis jeg skulle sælge det i Danmark, er jeg heldig, hvis jeg får 20.000 kroner for dem. I Tyskland er de mere standhaftige i forhold til priserne, siger han.

Nok er værdisætningen baseret på Ole Sørensens eget estimat, men tallet er alligevel et udtryk for, hvor overvældende, samlingen er. 

Den fylder et helt værelse i lejligheden i Glostrup, og der er endda endnu flere stykker legetøj i kælderrummet.

"Bliver ved, til jeg står af"

TV 2 Lorry besøgte Ole Sørensen første gang i 2018. Dengang var samlingen på omkring 16.000 stykker legetøj. 

Siden er den vokset med 1.000 eksemplarer.

- Jeg fortsætter med at samle, indtil jeg står af, siger Ole Sørensen og tilføjer:

- Det giver mig en vis tilfredsstillelse at finde lige netop de gamle stykker legetøj, jeg mangler i samlingen. Og så kan jeg godt finde på at stå og se på alle rækkerne og huske tilbage på de historier, der hæfter sig til de enkelte eksemplarer.

I videoen i toppen af artiklen kan du komme med på rundvisning i Ole Sørensens samling og se med, når han åbner et spritnyt Kinderæg.