Retssag starter: Dræbt politimands kæreste vil se tiltalte

Tirsdag går retssagen om den dræbte politimand Jesper Jul i gang ved retten i Glostrup.

Tirsdag starter retssagen, hvor en 27-årig mand er tiltalt for drabet på den 43-årige politibetjent og hundefører Jesper Jul.

Der er gået over ni måneder, siden Jesper Jul d. 6. december 2016 blev skudt foran Albertslund Politistation. Han døde dagen efter af sine kvæstelser.

Kort efter blev den dengang 26-årige mand anholdt. 

Den tiltalte nægter sig skyldig i drab, og siden han blev anholdt, har han ikke sagt noget til hverken politiet eller i retten. Men det vil han nu, siger hans forsvarer Ulrik Sjølin i Ekstra Bladet. Han vil afgive sin forklaring i retten.

Kæresten vil se den tiltalte

Drabet på Jesper Jul fyldte meget i både presse, lokalsamfund og politikredse.   

I december 2016 blev der afholdt fakkeltog i Albertslund til ære for den dræbte politimand. Her holdt Jesper Juls efterladte kæreste  Zandra Schumann en tale til de fremmødte. 

- Min verden er gået i stå. Ingen ord kan beskrive, hvad der er blevet taget fra mig, sagde hun dengang.

Parret havde været sammen i to år og havde planlagt bryllup. 

- Jesper var så stor en person på så mange måder. Men efter hans død har jeg fundet ud af, hvor stor han egentlig var, ikke kun for mig, men for rigtig mange mennesker, sagde hun dengang til de tusindvis af mennesker, der var mødt op for at sørge sammen med hende.

Hun vil være til stede i retten. Det fortæller hun Ekstra Bladet via politiforeningen "The Thin Blue Line". 

- Jeg vil se ham, og jeg har samtidig behov for at være en del af retssagen og høre alt, siger Zandra Schumann gennem foreningens talsmand Peter Kamp. 

Indsamling til de efterladte

Efter Jesper Juls død blev der startet flere indsamlinger til de efterladte. Både til hans to børn fra et tidligere forhold og til Zandra Schumann.

Hun boede i deres fælles rækkehus, men da de endnu ikke var gift, var det børnene og ikke hende, der arvede Jesper Juls halvdel af rækkehuset i Solrød. 

Indsamlingen nåede op på 665.460 kroner, og i maj måned blev det ved en skattesag afgjort, at hun ikke skulle betale skat af beløbet, og det var derfor muligt for hende økonomisk at blive boende i rækkehuset sammen med sin søn. 

- Nu kan jeg endelig få sat et praktisk punktum. Det følelsesmæssige punktum ligger stadig et stykke ude i fremtiden – hvis det overhovedet kan sættes. Det betyder utroligt meget, at jeg kan beholde vores fælles base med alle minderne, som vi fik opbygget sammen, sagde hun i maj til fagbladet Dansk Politi.

Retssagen i Glostrup er sat til at vare fem dage. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

Cyklist dræbt i højresvingsulykke på Vesterbro.

46-årig kvinde dræbt i højresvingsulykke

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere