Rengøringsboss risikerer giga-bøde og flere år bag tremmer for corona-snyd

I alt er tre personer tiltalt for at have snydt med coronahjælp. 

En 36-årig direktør for et rengøringsfirma fra Glostrup risikerer at skulle betale knap to millioner kroner i bøde og tilbringe to et halvt år bag tremmer for at have snydt med coronahjælpepakker.

Det oplyser specialanklager Britt Hansen fra anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry. 

Anklagemyndigheden ved politikredsen har i alt rejst tiltale mod tre personer, der ifølge anklageskriftet har forsøgt at snyde sig til at få penge fra corona-hjælpepakkerne fra Erhvervsstyrelsen. 

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

quote Det er sager, som vi i anklagemyndigheden ser på med største alvor

Specialanklager Britt Hansen

 
Specialanklager Britt Hansen siger til TV 2 Lorry, at hun håber på at få sagerne behandlet hurtigst muligt ved retten for at sende et signal til andre, der måtte finde på at snyde. 

- Der er tale om to sager, hvor anklagemyndigheden vurderer, at personer har forsøgt at snyde sig til de corona-hjælpepakker, som er oprettet i en krisesituation for at holde hånden under dansk erhvervsliv. Det er sager, som vi i anklagemyndigheden ser på med største alvor, siger Britt Hansen i pressemeddelelsen. 

Har afhørt medarbejdere

Den 36-årige rengøringsboss er tiltalt for at have forsøgt at få udbetalt knap en halv million kroner fra Erhvervsstyrelsen. Direktøren ansøgte ifølge anklagemyndigheden om lønkompensation for tre personer, der ikke var ansat i firmaet. 

Ifølge tiltalen blev de urigtige ansøgninger sendt til Erhvervsstyrelsen i starten af april og starten af maj i forsøget på at få del i hjælpepakken. Hjælpepakken blev oprettet for at give erhvervsdrivende mulighed for at få økonomisk hjælp, da covid-19 lammede Danmark og verden. 

Britt Hansen oplyser til TV 2 Lorry, at anklagemyndigheden blandt andet har afhørt medarbejdere og gransket lønsedler og kontooplysninger i deres efterforskning. 

Firedobbelt bøde og fængselsstraf

Rengøringsbossen har ifølge anklagemyndigheden forsøgt at snyde sig til hjælp, efter at straffen for denne corona-forseelse blev skærpet. Hvis han bliver dømt skyldig kan han derfor risikere, at både bødestraf og fængselstid firedobles. 

Bøden, der er det beløb han forsøgte at snyde sig til, stiger dermed fra knap en halv million kroner til knap to millioner kroner. 

Fængselsstraffen, der ifølge Britt Hansen normalt er mellem seks og otte måneder kan dermed stige til to et halvt års fængsel. 

I den anden sag er to mænd på henholdsvis 23 år og 26 år tiltalt for at have forsøgt at snyde sig til over 270.000 kroner fra Erhvervsstyrelsen. 

Ifølge tiltalen skete det ved hjælp af falske lønsedler fra de to mænds byggefirma i Glostrup. Også her handlede ansøgningerne om at få del i corona-hjælpepakkerne. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Ishøj Bycenter.

Skruen uden ende: Fra torsdag lukkes butikker i Ishøj igen

40_percent

playBranchedirektør: Derfor er tøjbutikker hårdt ramt på trods af genåbning

20201115-163525-A-1920x1441we

Folketinget lemper rejserestriktioner i fire faser

Magnus Heunicke

Partiledere skal drøfte vaccinesituation med Heunicke onsdag

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere