Privat hjemmepleje konkurs: Fire kommuner berørt

353 ældre i Glostrup, Vallensbæk, Rødovre og Gladsaxe må se sig om efter ny hjemmepleje, når firmaet Din Flexible Service drejer nøglen om.

Arkivfoto af hjemmeplejer. Foto: Claus Bech / Scanpix

Endnu et privat hjemmeplejefirma erklæres natten til lørdag konkurs. Det drejer sig om DFS – Din Flexible Service, der servicerer 353 borgere i Glostrup, Vallensbæk, Rødovre og Gladsaxe Kommuner.

Firmaet har eksisteret siden 2001 og tæller cirka 100 medarbejdere. 20 medarbejdere må afskediges som følge af konkursen, mens størstedelen er blevet tilbudt at flytte med over i et søsterselskab.

Læs også Endnu en plejekonkurs - to kommuner ramt

- Vi er rigtig kede af det. Vi har virkelig kæmpet det sidste års tid for at optimere vores drift og komme i plus, men det er desværre ikke lykkedes. Jeg er selvfølgelig ked af, at vi skal sige farvel til medarbejdere, der har været ansat her i mange år.

- Vi har været i dialog med kommunerne og forsøgt at genforhandle kontrakterne. Det har vi gjort den sidste måneds tid, men det var de ikke interesserede i, siger direktør Izabela Prejs til TV 2 Lorry.

Hun oplyser endvidere, at Din Flexible Service tilbød Rødovre Kommune at flytte deres berørte borgere over i firmaets søsterselskab, men det afslog kommunen.

Læs også 91-årige Esther havde 16 forskellige plejere på to døgn

Kritik af udbudslov

Det er ifølge Izabela Prejs ændringen af serviceloven fra 2013, der har givet kommunerne mulighed for at sende hjemmepleje i udbud, der har presset markedet i en grad, så de private leverandører har svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

- I visse kommuner er visiteringerne så lave, at vi ikke kan få vores økonomi til at hænge sammen. Jeg har råbt op til FOA og til Dansk Erhverv. Det er umuligt at levere billigere service end den kommunale hjemmepleje på de vilkår.

- Vi har kunnet få tingene til at hænge sammen i 13 år og har haft et rigtig godt ry. Men med de nye udbudsregler bliver vi presset af useriøse leverandører uden overenskomster. De har mulighed for at byde med meget lave priser, siger direktøren.

Men hvorfor har I så valgt at påtage jer de her opgaver?

- Selvfølgelig har jeg et ansvar for at påtage mig opgaver. Men det har været umuligt at vide, hvor mange borgere vi fik, da vi gav tilbuddene. Derfor kan man ikke beregne priserne ordentligt.

Læs også Større utryghed i København: Disse områder er værst

- Da lovgivningen blev ændret, overvejede vi, om vi skulle lukke. Men vi ville jo gerne fortsætte, og så måtte vi gå ind i den hårde priskonkurrence for at overleve. Så vi tog chancen og forsøgte at løfte opgaven, forklarer Izabela Prejs.

TV 2 Lorry har været i kontakt med de fire kommuner, der har samarbejdet med Din Flexible Service. De har alle, som nødløsning, valgt at hjemtage opgaven efter konkursen. Firmaets søsterselskab DFS Plus ApS fortsætter uændret driften i Høje-Tåstrup, Albertslund og Brøndby.

Borgere berørt af konkursen:

Vallensbæk: 66 borgere

Glostrup: 142 borgere

Rødovre: 125 borgere

Gladsaxe: 20 borgere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik