Pizza-ejer kæmpede for IS: Idømt syv års fængsel

24-årig dansktyrker får lov at beholde sit statsborgerskab trods dom efter terrorparagraf.

Retten i Glostrup har fredag idømt 24-årige Hamza Cakan fra Ishøj syv års fængsel for at lade sig hverve af Islamisk stat.

Der gik et gys gennem retssalen, da retsformand Hans Christensen læste konklusionen op. Anklager Anders Riisager havde nemlig kun krævet seks års fængsel.

Dog slipper Hamza Cakan for at få frakendt sit danske statsborgerskab og blive udvist af Danmark, som anklagemyndigheden havde krævet.

Dommen falder, efter at retten i onsdags kendte 24-årige Hamza Cakan skyldig i at lade sig hverve til Islamisk Stat i Syrien.

- Sagen er principiel, fordi det er den første sag i Danmark, hvor en person bliver dømt for at have ladet sig hverve af en terrororganisation. Dommens budskab er klokkeklart: Det straffes hårdt at lade sig hverve til en terrororganisation, siger senioranklager Natalja Fryd Lindberg fra Københavns Vestegns Politi.

To gange i 2013 rejste Hamza Cakan til Syrien, og dommere og nævninger har fundet det bevist, at han var tilknyttet Islamisk Stat som kæmper, og at han fik træning i både kamp og våbenhåndtering.

Manden er desuden kendt skyldig i i 2015 at lade sig hverve endnu en gang. I den forbindelse optog han et kviklån på 20.000 kroner, som skulle gå til Islamisk Stat.

Han kom dog aldrig afsted, da han blev anholdt i Københavns Lufthavn. Herfra ville han rejse til Istanbul i Tyrkiet og derfra videre til Syrien.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere