Mystik i Glostrup: Hemmelig aktivist misbruger kommunes navn til at fremme rygestop

En ukendt person plastrer lige nu opslag op med opfordring til rygestop forskellige steder i Glostrup. Opslagene er underskrevet af en kommunal afdeling, men kommunen kender ikke noget til det.

Opslag med et budskab, der skal få folk til at stoppe med at ryge, er den seneste tid dukket op på busstoppesteder i Glostrup.

Det kunne lyde som en almindelig plakat fra en rygestop-kampagne, men det er det ikke.

quote - Det er jo rent faktisk ulovligt

Torbjørn Nicolajsen, driftschef, Glostrups Vej og Park

Opslagene i Glostrup er underskrevet af "Glostrup Vej og Park", men hos kommunens vej- og parkafdeling, kender man ikke noget til det. 

- Vi ville aldrig lave sådan nogle opslag. Det ville være signalforvirring, hvis vi gjorde det, siger Torbjørn Nicolajsen, driftschef i Glostrups Vej og Park.

Artiklen fortsætter efter billedet:

Sådan ser det fulde opslag ud.
Sådan ser det fulde opslag ud.
Foto: Torbjørn Nicolajsen / Privatfoto

Aldrig set før

Han fortæller, opslagene begyndte at dukke op for 14 dage siden på eksempelvis busstoppesteder i kommunen, hvor folk står og venter. Men hvem, der står bag, er uvist.

- Jeg har overhovedet ingen idé om, hvem der står bag. Ud fra teksten at bedømme er det muligvis en, der har en sympati for Kræftens Bekæmpelse, men ellers har jeg ingen idé om det, siger driftschefen til TV 2 Lorry.

Det er første gang, Torbjørn Nicolajsen oplever, at hans afdeling udsættes for identitetstyveri, og han har derfor skrevet et opslag i Glostrups lokale Facebook-gruppe, hvor han gør opmærksom på de falske opslag.

- Problemet er jo, at der er en falsk afsender på. Budskabet blandet jeg mig ikke i, men det er jo ligesom, hvis man får hacket sin mail, og en anden sender alle mulige ting ud i ens navn.

quote - Vi ville aldrig lave sådan nogle opslag

Torbjørn Nicolajsen, driftschef, Glostrups Vej og Park

Selvom driftschefen anerkender både budskabet og kreativiteten i valget af den falske afsender, håber han, personen der står bag vil stoppe med at bruge kommunens navn:

- Det kan være nok så sympatisk, men det skal ligge indenfor lovens og moralens rammer. Det er jo rent faktisk ulovligt, siger han til TV 2 Lorry.