Irske håndværkere i retten tiltalt for fup-håndværk

To fætre fra Irland skal mandag i retten i Glostrup. De er tiltalt for blandt andet bedrageri, afpresning og trusler.

Retten i Glostrup Foto: Torben Åndahl / Scanpix

To irske håndværkere på 18 og 24 år skal mandag i retten i Glostrup. De er tiltalt for at tage sig betalt for arbejde, de aldrig har udført.

50.000 kroner for at reparere en skorsten. 52.000 kroner for at lave en anden skorsten. Og ikke mindre end 320.000 kroner for at ordne et hustag.      

De to håndværkere, der også er fætre, skulle angiveligt have ringet på døren på en række adresser i en række forstæder til København, hvor de har givet tilbud på håndværkerarbejde.

Men i stedet for godt håndværk blev det, ifølge anklagen, i stedet til blandt andet bedrageri, afpresning og trusler.

Mandag begynder en retssag mod dem ved Retten i Glostrup. Her skal flere vidner fortælle om deres oplevelser med det irske sjak.

Første anklage omhandler en adresse i Søborg, hvor en boligejer i januar tog imod et tilbud om at få repareret sin skorsten for 50.000 kroner.

Få dage senere var det en kvinde i Rødovre, som fik en lignende oplevelse. Hun nægtede dog at betale, hvilket førte til trusler mod både hende såvel som mod hendes hund og hus.

Tredie forhold, som de to fætre er er anklaget for, stammer fra Glostrup. 

Her skulle de angiveligt have indgået en aftale med en boligejer om at reparere et tag for 320.000 kroner. Men det blev ifølge anklagemyndigheden slet ikke lavet.

Senere samme måned var fætrene i Brønshøj. Her gav de tilbud på at reparere endnu en skorsten. For 52.000 kroner. Og her skulle de have truet med at komme tilbage og ødelægge taget, hvis ikke de fik deres penge.

De to mænd nægter sig begge skyldige.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik