I dag starter Se og Hør-sagen

Den utrolige sag om Se og Hør, der skaffede sig adgang til private oplysninger om kendte og kongelige ruller i retten i Glostrup

Det var en bombe under den danske mediebranche - og i kredsen af kendte mennesker - da Se og Hør-journalisten Ken B. Rasmussen i en bog om sit liv på det kontroversielle ugeblad afslørede, at mediet havde adgang til meget fortrolige oplysninger om en lang række mennesker.  Sagen førte til fyringer - sigtelser og nu tiltaler, hvor adskillige mennesker skal for retten i Glostrup. Sagen starter i dag.

Se og Hør havde adgang til en kilde, der arbejdede for kreditkortvirksomhedenm NET´s under leverandør IBM. Herfra havde han indblik i , hvordan  - og hvor - en lang række mennesker brugte deres kreditkort. Det omfattede også en stor gruppe kendte mennesker - og disse oplysninger solgte han i en længere årrække til Se og Hør.

I dag handler retsmødet i Glostrup om bladets tidligere nyhedschef, Lise Bondesen og tidligere redaktionssekretær Kim Breitov.  Og mens de to har tænkt sig at tilstå deres roller i sagen, så vækker det undren hos de øvrige i sagskompleket. De har nemlig ikke tænkt sig at tilstå - og mener ikke, at der er begået ulovligheder. En af dem er bladets tidligere chefredaktør, Kim Henningensen.

 

quote Kim Henningsen

Jeg har svært ved at forstå, hvordan man kan tilstå noget, der ikke er kendt ulovligt

 

-Jeg har svært ved at forstå, hvordan man kan tilstå noget, der ikke er kendt ulovligt - det vil først blive afgjort ved dom 24. november efter 20 retsdage. Og jeg er fortsat overbevist om, at sagen vil ende med frifindelse, skriver den tidligere redaktør på sin Facebook-side.

 

 

 

Resten af sagsforløbet er berammet til at starte 9. september.. Her handler det så om selve tys-tys kilden, som han bliver kaldt - manden fra IBM - samt de tidligere chefredaktører Kim Henningensen og Henrik Qvortrup, forfatteren til afsløringerne Ken B. Rasmussen, journalist Kasper Koppping og tidligere konstitueret chefredaktør Per Ingdal.

Der ventes dom i sagen sidst på efteråret.

 

 

 

   

   

   

  Mest læst i dag

  Se flere

  Mest læst i dag

  Se flere

  112

  nedim_yasar.jpg

  Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

  kulde frost vinter vinterbadning

  playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

  bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

  Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

  joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

  Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

  Glostrup

  Forsiden lige nu

  Se flere

  På forsiden nu

  Se flere