I dag starter Se og Hør-sagen

Den utrolige sag om Se og Hør, der skaffede sig adgang til private oplysninger om kendte og kongelige ruller i retten i Glostrup

Foto: TV2/Lorry

Det var en bombe under den danske mediebranche - og i kredsen af kendte mennesker - da Se og Hør-journalisten Ken B. Rasmussen i en bog om sit liv på det kontroversielle ugeblad afslørede, at mediet havde adgang til meget fortrolige oplysninger om en lang række mennesker.  Sagen førte til fyringer - sigtelser og nu tiltaler, hvor adskillige mennesker skal for retten i Glostrup. Sagen starter i dag.

Se og Hør havde adgang til en kilde, der arbejdede for kreditkortvirksomhedenm NET´s under leverandør IBM. Herfra havde han indblik i , hvordan  - og hvor - en lang række mennesker brugte deres kreditkort. Det omfattede også en stor gruppe kendte mennesker - og disse oplysninger solgte han i en længere årrække til Se og Hør.

I dag handler retsmødet i Glostrup om bladets tidligere nyhedschef, Lise Bondesen og tidligere redaktionssekretær Kim Breitov.  Og mens de to har tænkt sig at tilstå deres roller i sagen, så vækker det undren hos de øvrige i sagskompleket. De har nemlig ikke tænkt sig at tilstå - og mener ikke, at der er begået ulovligheder. En af dem er bladets tidligere chefredaktør, Kim Henningensen.

 

Kim Henningsen

Jeg har svært ved at forstå, hvordan man kan tilstå noget, der ikke er kendt ulovligt

 

-Jeg har svært ved at forstå, hvordan man kan tilstå noget, der ikke er kendt ulovligt - det vil først blive afgjort ved dom 24. november efter 20 retsdage. Og jeg er fortsat overbevist om, at sagen vil ende med frifindelse, skriver den tidligere redaktør på sin Facebook-side.

 

 

Læs også 86 personer blev overvåget af ugeblads tys-tys kilde

 

Resten af sagsforløbet er berammet til at starte 9. september.. Her handler det så om selve tys-tys kilden, som han bliver kaldt - manden fra IBM - samt de tidligere chefredaktører Kim Henningensen og Henrik Qvortrup, forfatteren til afsløringerne Ken B. Rasmussen, journalist Kasper Koppping og tidligere konstitueret chefredaktør Per Ingdal.

Der ventes dom i sagen sidst på efteråret.

 

 

 

     

     

     

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

    Læs vores privatlivspolitik