Glostrup til folk i klemme: Flyt til Lolland

Når folk bliver ramt af kontanthjælpsloftet, så råder Glostrup kommune dem til at flytte - til Lolland

Kan du ikke længere betale din husleje? Så flyt til Lolland, hvor det er billigere at bo.

Nogenlunde sådan lyder rådgivningen fra Glostrup Kommune, når borgere møder op på kommunens forvaltning og fortæller at de på grund af kontanthjælpsloftet ikke længere vil kunne betale deres husleje. Det skriver Lolland Falsters Folketidende.

-Der er borgere, som med det huslejeniveau, vi har i Glostrup Kommune, vil have svært ved at betale, hvis de bliver ramt af kontanthjælpsloftet. Og så er det vores medarbejderes ret og pligt at vejlede dem, siger direktør i Glostrup Kommune Ole Tofdtegaard til Lolland Falsters Folketidende. Og han bekræfter, at socialrådgiverne råder borgere til at flytte til Lolland.

Den form for socialrådgivning vækker opsigt. Ikke mindst i Lollands Kommune, hvor forargelsen er til at føle på.

-Det er en katastrofe. Og det er et nationalt problem, som jeg vil opfordre til, at man finder ud af, hvordan man løser, siger Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (Soc. Dem) til avisen.

 

Kommunen er i forvejen hårdt spændt for, fordi mange borgere fra hovedstadsområdet med økonomiske problemer vælger at flytte til den syddanske kommune.

Socialdemokrat og folketingsmedlem Mattias Tesfaye undrer sig og siger, at man ikke kan være bekendt over for Lolland at bruge den som en slags skraldespand.

-Sociale problemer skal løses i kommunen, ikke ved at skubbe borgerne ud, siger han til Folketidende.