Glostrup-hus modtager pris: Årets mest innovative

Skræddersyet hus til lavpris vinder fornem pris arkitektpris. Det usædvanlige hus, der ligger i Glostrup, er blevet kåret som vinder af IdéPrisen 2016.

Ved Hvissinge Skov i Glostrup ligger der et svævende hus.

Sådan ser det i hvert fald ud udefra. I huset bor Isma og Usman Syed, og de har netop vundet arkitekturprisen IdéPrisen 2016 for deres arkitekttegnede hus, der nu er årets mest vellykkede, private nybyggeri.

Da parret skulle flytte, kunne de ikke forlige sig med et færdigbygget typehus, som de ikke havde mulighed for at præge selv. Derfor endte de med at få tegnet drømmehuset hos en arkitekt.

- Ved et typehus tilpasser du dig huset. Det her hus er derimod lavet lige præcis til os. Det føles helt specielt at bo i et hus, som ingen andre i hele verden har. Vi ville gerne have store åbne rum og højt til loftet, og det får du altså ikke i et typehus, hvor konstruktionen er forudbestemt. For eksempel er der otte meter til loftet og kig til himlen fra vores køkken, fortæller Usman Syed.

Boligarkitekternes råd: Sådan sikrer du dig et unikt, arkitekttegnet hus på mini-budget

Stadig flere kommende husejere ønsker at bygge selv - og mange af dem vælger at få arkitekttegnet drømmehuset.

Det mærker man hos Danske BoligArkitekter, der oplever en stigende efterspørgsel og interesse fra private, der ønsker et unikt hus. Og det er ikke uden grund.

Prisen på et arkitekttegnet hus kan nemlig ofte konkurrere med typehusene.

Føler du selv lyst til at kaste dig ud i et arkitekttegnet byggeprojekt, så fat mod. Det kræver noget - men måske er prisen, når gevinsten er den unikke drømmebolig.

I Glostrup er svævevillaen nu blevet offentligt hyldet. Og ikke uden grund.

- Familien har fået meget arkitektur for pengene, og det er ikke kun arkitektens fortjeneste. De har fra første skitse engageret sig med stor entusiasme i processen og været kompromisløse i deres ønsker til husets form og arkitektoniske udtryk – for eksempel det svævende hjørne, der er lavet uden støttesøjle, siger Pernille Hjorth, der er medlem af IdéPrisens jury og arkitekt og sekretariatsleder hos Danske BoligArkitekter.

Ejernes bedste byggeråd

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere