Glostrup-drabsmand kan godt være en god far

Det behøver ikke at være forrykt at give forældremyndighed til en far, som har dræbt sine børns mor, mener Børns Vilkår.

Det kan godt være den bedste løsning at give forældremyndigheden til en far eller mor, som har taget livet af barnets anden forælder.

Sådan lyder det fra Børns Vilkår, efter at Statsforvaltningen har givet en mand fra Glostrup den fulde forældremyndighed over sine to små børn, efter at han har erkendt drabet på sin ekskone, altså børnenes mor.

- Vores udgangspunkt er, at man i sådan nogle sager skal varetage barnets tarv. Hvis det er udgangspunktet, så kan man sagtens forestille sig, at det bliver barnets tarv at være sammen med den tilbageværende forælder, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

Der er ifølge ham eksempler på mødre, som har slået en stærkt voldelig far ihjel for at beskytte sig selv og børnene. I sådan situation kan det være forkert at fratage moren forældremyndigheden, mener han.

- Det er bare for at sige, at der kan være mange versioner af de her historier. Man skal ikke melde sådan nogle absolutter ud, hvor man siger, at hvis det her er sket, så kan man aldrig få forældremyndigheden, siger han.

Han mener, at man fra sag til sag skal lave en grundig vurdering af, hvad barnets forhold til den tilbageværende forælder er, hvad barnet i øvrigt har af netværk, og hvilke muligheder der ellers er.

- Man skal have med i vurderingen, om den tilbageværende forælder, der har dræbt en anden, er egnet til at have forældremyndigheden. I min bog trækker det forholdsvis meget fra. Men igen er man nødt til at vurdere hele vejen rundt, siger han.

Formanden for foreningen Danske Familieadvokater er enig med Rasmus Kjeldahl.

- Selv om det er et særsyn, så er det helt i tråd med loven, at en hustrumorder har fået forældremyndigheden, siger Lone Brandenborg.

Hun forklarer, at en tredjepart kan søge om forældre myndighed i sager, hvor den ene forældre har slået den anden ihjel, men at drabsmanden som udgangspunkt har fortrinsret.

Lone Brandenborg påpeger, at børnene i den konkrete sag ikke vil komme til at bo hos faderen de første mange år, fordi han skal i fængsel. De vil dog komme til at have samvær med faderen, hvis han søger om det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Risbjergvej Hvidovre

Mand blottede sig for børn i ti år - tip fra lokale fældede ham

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere