Genialt påfund fra Glostrup kan hjælpe millioner af skeløjede børn

Eksperter fra Glostrup Hospital har hittet på et nyt genialt påfund. Det hedder Squint-Scope og minder om et skævt periskop.

- Det er en 100% dansk opfindelse - til glæde for hele verden!

Sådan lyder det fra de to opfindere bag et nyt banebrydende koncept, der potentielt kan hjælpe millioner af børn.

Squint-Scope, som opfindelsen hedder, er en slags skævt periskop, og det bliver i øjeblikket testet i USA på Mayo Clinic, der regnes for verdens bedste hospital.

Opfindelsen er allerede i brug på Glostrup Hospital, hvor de to ophavsmænd arbejder. 

Hvert år fødes der cirka 145 millioner børn på vores klode. Omkring 2,5 procent, svarende til 3,6 millioner børn, fødes skeløjede. 

Skeløjethed kan kureres, men det skal ske hurtigt, da der ellers er risiko for, at hjernen permanent "indretter" sig på, at øjnene ikke kigger i samme retning. Forinden skal den rette diagnose stilles, men hvordan får man et lille barn til at kigge ligeud med sit skelende øje længe nok til, at lægen kan undersøge det?

quote <em>Med vores opfindelse skal barnet kigge til siden med det raske øje for at se tegnefilm, og så får vi ro til at undersøge det skelende øje.</em>

Jon Peiter Saunte

Det banale problem har øjenlæge Jon Peiter Saunte og optometrist Max Bonne nu løst.

Barnet skal "narres" til at dreje det raske øje så meget til siden, at det skelende øje følger med og kigger lige frem. Og det gør man ved at vise det raske øje en tegnefilm - som sidder skævt.

 
 

- Børn er fantastiske til at fokusere på én ting, bare den er spændende nok, fortæller Jon Peiter Saunte og fortsætter: 

- Med vores opfindelse skal barnet kigge til siden med det raske øje for at se tegnefilm, og så får vi ro til at undersøge det skelende øje.

Squint-Scopet er 3D-printet og består af blot syv dele og nogle skruer. Ingeniør- og opfinderfirmaet Kapacitet A/S har stået for udviklingen, og det produceres i Danmark. 

Squint-Scope, minder om et skævt periskop og gør med sine klare farver og bløde former straks børnene nysgerrige.

- Ideen kan virke banal, siger Max Bonne, der var bare ingen, som havde fået den. Vi er ved at udtage verdenspatent, interessen er meget stor, og vi har fået respons fra hele verden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik