Fif til Glostrup: En sand "sommerby", hundevenner og Tarzan

Glostrup Kommune har meget grønt på paletten med smukker parker og et navngivet bjerg. Få syv anbefalinger her.

Find din indre Tarzan frem i Klatreskoven. Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Sommeren er i fuld gang, og i den anledning besøger TV 2 Lorry alle kommunerne i vores sendeområder. Vi har fået borgmestrene til at anbefale tre spændende steder i deres kommuner, og så får vi også anbefalinger fra borgerne om, hvad man kan opleve i deres kommune.

I denne udgave af sommerprogrammet er vi taget til Glostrup Kommune, hvor der er særligt gode forhold for vores firbenede venner.

Sommerbyen Ejby

I sommertiden vokser Glostrup voldsomt – med en helt særlig slags turister. Det er nemlig beboerne i Nordens største kolonihaveforening Sommerbyen Ejby. Godt 2000 beboere fordelt på 967 kolonihaver. Kun ti procent af koloniejerne bor til dagligt i Glostrup. Alle typer mennesker bor herude – både bumsen, direktøren og alle derimellem. De kommer ud til deres fristed i det grønne, hvor de kan hilse på naboer og venner. Naboskabet er fantastisk, og man kommer hinanden ved på en enestående måde. Derudover er der et hav af aktiviteter i Sommerbyen Ejby - løb, fester, loppemarkeder, musik, Sankthansbål og en masser mere.

Læs mere her.

02:05 Luk video

Byhistorisk Hus

Byhistorisk hus er et lokalhistorisk arkiv med en udstilling om Glostrup i stueetagen. Byhistorisk hus holder til i Præstegården ved siden af kirken fra 1150 bygget i teglsten i gotiske stil.

I 1847 fik Glostrup et stop på jernbanen, og det har sat sit store præg på byens udvikling. Glostrup lå perfekt på Danmarks første jernbane fra København til Roskilde i forhold til industri, og da S-toget kom i starten af 50’erne gav det en gevaldig befolkningstilvækst. Alt det og en masse mere kan man lære mere om i Byhistorisk Hus – man er i hvert fald garanteret at gå derfra med gode historier om byen.

Læs mere her.

 

Klatreskoven

Klatreskoven er en klatrepark, der ligger i Egeparken. Den sætter rammerne for en unik oplevelse i grønne omgivelser. Der er fokus på sjov og udfordrende leg – endda for alle aldersgrupper. Hvis man tager udfordringen op, træner man både koordination og balance i højderne. På stedet får man udleveret en masse udstyr, hvorfor man ikke skal være bange for de sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Det er bare på med hjelmen, så din indre Tarzan kan se dagens lys.  

Læs mere her.

  Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Gobeliner på Glostrup Stration

De store udendørs mallerier er meget nye, og de fortæller historier om Glostrup. Motiverne er inspireret af borgere, som er kommet med forskellige ideer. Man kan eksempelvis se vandtårnet, som er én af de markante ting i kommunen. En streetart-kunstner har kreeret de enkelte værker. En god og sjov oplevelse at se.

Se mere her.

 

Ejby Mose

Et fantastisk smukt naturområde, hvor der er et rigt dyreliv. Blandt ænder, gæs og svaner kan man slentre med en kop kaffe i hånden og nyde naturen. Det er et rigtig lækkert område, som ligger bare ti kilometer fra Rådhuspladsen. Indtil 1972 var området en losseplads, men det er langt fra synet, man møder i dag. Det er faktisk nærmest umuligt at forestille sig, at stedet har været dækket af affald. I denne sammenhæng kan man virkelig bruge udtrykket; fra skrot til slot.

Læs mere her.

 

Hundeluftning ved Oxbjerget i Vestskoven

Oxbjerget er kunstig skabt af byggeaffald, ligesom hele Vestskoven er nyplantet for nu 50 år siden. I starten blev der grinet lidt af, at Vestskoven ikke var en rigtig skov, men nu er den ved at træde i karakter og opleves nu som en reel skov. Oxbjerget er bygget af ca. 400.000 m³ jord og murbrokker, der blev kasseret som byggeaffald. Oxbjergets højeste punkt er 38 meter over havets overflade – ca. 15 meter højere end det omkringliggende terræn.

Oxbjerget er et meget attraktivt sted at lufte hunde, idet området omkring er indespærret og der er mulighed for at slippe din bedste ven løs, så de kan lege med andre. Vestskoven er en meget populær bynær skov, hvor familier går ture – og hvor børnene bl.a. kan kravle rundt på Sjællands største sten Hvissingestenen, der blev gravet ud i 1966 og vejer ca. 250 tons. Stenen skulle sprænges i småstykker, men det lykkedes i sidste øjeblik at rejse penge til at hæve stenen. Den ligger nu nord for Hvissinge Landsby, og på toppen kan man stadig se de borede huller, der skulle have været fyldt med sprængstof. Det er altså en dejlig naturarena, hvor der er ekstra gode forhold til vores firbenede venner.

Læs mere her.

01:34 Luk video

Aktiviteter i Solvangsparken

Kommunen kalder parken for Glostrups svar på Botanisk Have. En smuk park, der husere en masse forskellige aktiviteter. Almindeligvis bliver parken brugt til gå- og løbeture. En gang om året bliver der afholdt en 4 x 4 kilometers stafet i parken, som i år er den 20. august. Parken indeholder ekstremt gode cricket-faciliteter, hvorfor mange dyrker den engelske sport i parkens smukke omgivelser. Spejderne har ligeledes en bålplads. Det er et lille grønt fristed, hvor der er masser af frisk luft.

Læs mere her.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?