Farfar for retten i incestsag

En teenagepige har mistet sin familie efter at have anmeldt sin farfar for overgreb. Resten af familien tror ikke på hende, og kalder beskyldningerne for løgn.

Det har haft store personlige konsekvenser for en i dag 19-årig pige fra Ishøj vest for København at anmelde sin farfar for seksuelt misbrug gennem flere år. Farfaren fungerede som hendes plejeforælder.

Hendes søster, forældre og farmor tror ikke på hende, og de kalder beskyldningerne for løgn. De er alle på farfarens side i retssagen, som mandag fortsatte i Retten i Glostrup, hvor hele familien var mødt op for at vise deres støtte til den tiltalte mand.

Kun pigens kæreste gennem knap to år og hans mor tror på hende. Dem er hun nu flyttet ind hos.

- Selv om vi har støttet hende hundrede procent, er det jo ikke det samme, for vi er ikke hendes familie, sagde svigermoren i retten og fortalte, at det har været hårdt for pigen, at familien har vendt sig mod hende.

Hun fortalte også, at hun med det samme fik fornemmelsen af, at ikke alt var, som det skulle være hos hendes søns nye kæreste.

- Jeg kunne mærke med det samme, at der var noget galt, og at hun havde nogle lig i lasten. Men jeg vidste ikke, hvor alvorligt det var, sagde hun.

Hun har aldrig nogensinde tvivlet på, at det, pigen fortalte, var sandt.

Det var, da pigen fik et intimt bånd og venskab med sin nye kæreste, at hun for første gang åbnede for de seksuelle overgreb og voldtægter, hun var udsat for som barn.

Overgreb, som farfaren beskrev som "hygge," og som foregik, mens farmoren var til banko, blev det forklaret.

Kæresten afgav også forklaring mandag i retten. Han fortalte, hvordan pigen hele tiden græd meget, skar i sig selv, kiggede ud i luften og havde svært ved at have sex.

Han kan tydeligt huske den aften, hvor kæresten valgte at fortælle om sin oplevelserne fra barndommen.

- Hun brød helt sammen. Man kunne godt mærke, at det var noget, hun havde holdt inde meget længe, siger han.

Under retssagen sad den tiltalte ældre mand og lyttede passivt. Han kiggede for det meste ned i bordet og gav ikke udtryk for nogle følelser. Han nægter alle anklager mod ham.

Der ventes at falde dom i sagen fredag.