16-årig i fængsel: Dyrkede sex med 13-årig på sovemedicin

En pige fik sovemedicin i et glas saftevand, og herefter var hun ikke i stand til at modsætte sig samleje. Det koster 16-årig mere end et års fængsel.

En 13-årig pige kunne ikke modsætte sig samleje med en 15-årig dreng, efter hun havde drukket et glas saftevand med sovemedicin i.

Det står klart, efter Retten i Glostrup har idømt den nu 16-årige dreng et år og tre måneders fængsel for forbrydelsen. Kun tre måneder af fængselsdommen er ubetinget. Det skriver Ritzau.

Ifølge forsvarsadvokat Martin Cumberland blev den unge mand frikendt for egentlig voldtægt på trods af, at han blev kendt skyldig i at være vidende om den 13-årige piges mangel på kontrol.

- Han er frifundet for at have brugt vold, magt eller trusler til at opnå samleje, men han er dømt for tilsnigelse, hvilket vil sige han har udnyttet en person, der ikke kan modsætte sig, siger advokaten til Ritzau og fortsætter:

- Jeg er derfor tilfreds med, at han er frifundet for den alvorlige tiltale, men jeg må blot acceptere den vurdering, retten har foretaget. Jeg er ikke enig, men det er altid svært at vurdere, hvornår man er i stand til at modsætte sig. Det er en gråzone.

Ifølge Ritzau fandt forbrydelsen sted en decemberaften i 2015, hvor gerningsmanden i en lejlighed i Herlev var i selskab med den forulempede pige og to drenge, der dengang var 14 år.

Den dømte havde samleje med pigen, mens de to andre drenge stak fingre op i hendes skede, efter at pigen havde drukket et glas med saftevand, hvori der var sovemedicin.

Medikamentet påvirkede pigen i en sådan grad, at hun ikke kunne sige fra, vurderede retten. Den dømte har dog stået fast ved, at han ikke gav hende sovepillerne, og at han ikke var klar over hendes tilstand, beretter Ritzau.

Og netop derfor har han nægtet sig skyldig i voldtægt.

Den dømte og hans advokat har valgt at tænke over, om sagen skal ankes. For det er nemlig med blandede følelser, de forlod retslokalet, fortæller Martin Cumberland.

- Vi skal lige sove på det. Vi havde håbet på en frifindelse, men på den anden side er vi glade, for at han er blevet frifundet for voldtægt, siger han til Ritzau.

Straffen på et år og tre måneders fængsel er desuden kombineret med straffen for en voldsdom, som den 16-årige fik i Østre Landsret i maj måned.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere