VM kommer til Danmark: Kommune udsteder sejlforbud på stor sø

I perioden 11. september til 19. september vil Bagsværd sø i Gladsaxe Kommune være underlagt et sejlforbud.

Det har været en hård fødsel med braste visioner og drømme om et splinternyt og topmoderne stadion i international topklasse.

Men langt om længe kan Bagsværd Sø endelig lægge vand til VM i kano og kajak. 

Det sker 16. til 19. september, når verdens hurtigste kano- og kajakroere bevæbnet med pagajer skal dyste om, hvem der er verdens hurtigste i deres respektive både.

Ikke mindre end 1500 deltagere/trænere fra 100 nationer sætter kursen mod den nordsjællandske sø, der udover de professionelle også dagligt benyttes af amatører og kano- og kajak-entusiaster.

Søen lukkes

De to sidstnævnte klasser må dog kigge langt efter en tur på vandet, for allerede fra 11. september, er Bagsværd Sø lukket for alle fartøjer, der ikke har noget med VM at gøre.

Det oplyser Gladsaxe Kommune på sin hjemmeside.

- Gladsaxe Kommune udsteder derfor et fuldstændigt sejlforbud på søen for alle fartøjer, som ikke er involveret i VM.

- Alt dette sker af hensyn til sikkerheden for roerne. Indsejling til Bagsværd Sø ved Nybro vil være spærret, oplyses det.

Oprindeligt var der udsigt til, at verdensmesterskabet skulle afholdes på et helt nyt international ro-stadion, men klager fra Danmarks Naturfredningsforening i Gladsaxe fik Miljø- og Fødevareklagenævnet til at standse byggeriet, og drømmen om et nyt stadion forduftede som dug for solen i begyndelsen af året.

Sådan her forestillede parterne bag et spritnyt rostadion sig, at det skulle se ud ved Bagsværd Sø allerede i 2020. Sådan gik det ikke, men nu snart skal der afholdes VM.
Sådan her forestillede parterne bag et spritnyt rostadion sig, at det skulle se ud ved Bagsværd Sø allerede i 2020. Sådan gik det ikke, men nu snart skal der afholdes VM.
Foto: AART Architects

Masser af konkurrencer og aktiviteter

Det Internationale Kanoforbund viste dog nåde og godkendte det nuværende rostadion, der har stået der siden 60'erne. 

Og med få justeringer - som for eksempel en midlertidig tribune - er der nu lagt i selen til det, arrangøren selv kalder "det største VM indenfor kano og kajak med danske OL-deltagere".

Arrangøren oplyser ligeledes, at de forventer omkring 7.000 besøgende i løbet af de fire dage, verdensmesterskabet står på, og atleterner skal dyste i singlebåde, dobbeltbåde eller fire-både over distancer på 200m, 500m, 1000m og 5000m.

Der er mulighed for masser af aktiviteter under VM-arrangementet.
Der er mulighed for masser af aktiviteter under VM-arrangementet.
Foto: Pressefoto

Derudover vil der også være et aktivitetsområde for hele familien, hvor man blandt andet kan prøve en kæmpe skovgynge, svævebane over søen og prusikklatring. Alle aktiviteter er åbne den 17.-19. september.