Vilde heste sluppet løs i Høje Gladsaxe Park

Tre vilde heste fra Tyskland skal nu være med til at styrke biodiversiteten i Høje Gladsaxe Park, mens borgerne kan gå tur på det store græsareal.

Tre vilde ungheste er nu sluppet løs i en 115.000 kvadratmeter fold midt i Høje Gladsaxe Park. 

Hestene skal være med til at styrke biodiversiteten, hvor de skal græsse året rundt og være med til at skabe en mere varieret natur.

- Hestene skal lave naturpleje på en måde, så vi får et helt andet udtryk i området. De skal gnave i stammerne, så de vælter og dør. Vi skal have lidt mere rod i området, end der har været før. Vi skal have hestene til at skrabe i græsset, så der kan komme plads til nye blomster. Vi skal have hestene til at spise siv i mosen, så der kommer varme ned til padderne, siger Ayla Nurkan Gretoft, biolog fra Naturteamet i Gladsaxe Kommune til TV 2 Lorry. 

De tre ungheste på 2 år gik hurtigt i gang med at græsse, efter de blev lukket ud af traileren. 
De tre ungheste på 2 år gik hurtigt i gang med at græsse, efter de blev lukket ud af traileren. 
Foto: Kasper Stub Jørgensen/ TV 2 Lorry

De tre heste er af racen konik, som er en hårdfør og robust hest. De er vokset op i et naturområde i Slesvig, hvor de er vant til at gå ude i al slags vejr.

30 meters afstand

Høje Gladsaxe Park er tilgængelig for offentligheden, hvor borgere kan gå tur. Det er tilladt at lufte sin hund i snor på det store areal, hvor hestene går, borgere skal holde minimum 30 meters afstand til hestene, og de må ikke fodres.

- De er vilde dyr, vi har med at gøre. Folk skal ikke føle sig afskåret sig fra området. De skal endelig komme og bruge det, men under samme forudsætninger, som når man går i Dyrehaven, hvor man heller ikke opsøger en stor kronhjort, siger Ayla Nurkan Gretoft og fortsætter:

 - Det handler om, at hestene ikke skal begynde at blive nysgerrige på os mennesker, for det er ikke sjovt at gå i en fold, hvor der kommer galopperende heste hen for at se, hvad du har i din pose, og så skal vi selvfølgelig respektere, det er vilde dyr, der spiser græs og ikke menneskemad.

En dyrepasser har det daglige tilsyn med hestene, og derudover er der tilknyttet dyrelæger til projektet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik