Vandtårne rives ned

Fire gamle vandtårne i Gladsaxe bliver revet ned, fordi der er fare for, at dele af dem styrer ned.

DSC_0671_FlemmingBruun_LokalhistoriskArkivGladsaxe Foto: Picasa

Fire vandtårne på Vandtårnsvej i Gladsaxe leverede ind til 2004 vand til en stor del af kommunen. Nu skal de rives ned.

- Kravene til drikkevandssikkerhed bliver hele tiden skærpet, og i 2004 kunne vandtårnene trods løbende renovering ikke længere leve op til de høje krav. Derfor blev vandtårnenes funktion erstattet af en pumpestation, siger Bo Lindhardt, der er Chef for Vand hos Gladsaxe og Gentoftes vandselskab Nordvand.

Siden 2004 er drikkevandet blevet leveret fra en moderne pumpestation under Tinghøj Vandtårne. Imens er de gamle vandtårne, der er fra 1951, forfaldet.

- Nu er vandtårnenes stand så dårlig, at der er risiko for at dele af betonen kan falde ned, og derfor river vi vandtårnene ned, siger Bo Lindhardt.

De tyve meter høje tårne ligger på Gladsaxes højeste punkt 50 meter over havets overflade. Under det ene tårn ligger en pumpestation, der stadig bliver brugt. Desuden ligger tårnene tæt på Gladsaxe-senderen, der leverer tv- og radiosignal til en stor del af Sjælland.

- Vi er nødt til at være meget forsigtige, når vi river vandtårnene ned. Derfor bruger vi en stor hydraulisk saks til at klippe tårnene ned stykke for stykke - i stedet for den voldsommere, men hurtigere metode med at sprænge tårnene i stykker, fortæller Bo Lindhardt.

Selve nedrivningen foregår fra midten af august og indtil oktober. Undervejs kan arbejdet give støv og støj i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik