Unge mænd fængslet for vold mod avisbud: - De er lette ofre

To unge mænd på henholdsvis 18 år og 19 år er blevet fængslet for vold og forsøg på røveri mod et avisbud i Høje Gladsaxe.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi. 

quote Ligesom nogen kan se det sjove i at overfalde de hjemløse, så er avisbude også lette oftre.

Ulrik Hove, politikommissær

Overfaldet skete den 3. september, hvor avisbudet blev væltet omkuld, slået og sparket af de to unge mænd, som også forsøgte at røve det sageløse avisbud.

Fængslingen sker efter lang tids mediefokus på overfald og chikane mod netop avisbude. Tilbage i maj måned råbte Omdelerklubben vagt i gevær, efter at flere avisbude i Storkøbenhavn var blevet overfaldet og/eller havde fået frarøvet deres scootere. 

I oktober kunne TV 2 Lorry berette, at avisbude i Søborg var blevet overfaldet mindst 32 gange på få måneder. 

- Det virker usædvanligt afstumpet og stupidt at prøve at overfalde nogle sagesløse avisbude, der passer deres arbejde, sagde logistikdirektøren for JP/Politikens Hus, Hans Peter Nissen, dengang. 

Se indslag: Avisbudene i Søborg er over de seneste måneder blevet overfaldet mindst 32 gange.

Politikommissær Ulrik Hove fra Københavns Vestegns Politi kan ikke love, at overfaldene stopper med fængslingen af de to mænd.

- Vi håber selvfølgelig, at vi er kommet problemet til livs, men der har formentlig været flere om overfaldene. I hvert fald kan andre unge se, at det har konsekvenser, hvis man overfalder avisbude, siger politikommissær Ulrik Hove til TV 2 Lorry. 

quote De gerningsmænd, der står bag disse overfald, skal vide, at de har politiets udelte opmærksomhed.

Ulrik Hove

Han kender ikke årsagen til, at de to unge mænd tildelte et avisbud slag og spark, men peger på, at den måske kan findes i, at avisbuddene er nemme ofre.

- Ligesom nogen kan se det sjove i at overfalde de hjemløse, så er avisbude også lette oftre, fordi de er alene ude midt om natten, siger Ulrik Hove.

Sager har høj prioritet hos politiet

Sager om vold mod avisbude har høj prioritet hos Københavns Vestegns Politi, lyder det mandag i en pressemeddelelse. Af samme grund har politiet startet en række initiativer for at få opklaret de nuværende sager og stoppe flere overfald på avisbude.

- Vi har blandt andet startet et samarbejdet med Danske Medier og distributionscenteret, der sender buddene ud, siger Ulrik Hove til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Vi har heldigvis oplevet et fald i antallet af overfald på avisbude de seneste uger, og de gerningsmænd, der står bag disse overfald, skal vide, at de har politiets udelte opmærksomhed.