Tidsplanen skrider for nyt rostadion: Forbund kræver afklaring nu

Dansk Kano & Kajak Forbund kræver afklaring på, hvorvidt et nyt stadion og elitecenter ved Bagsværd Sø kan realiseres inden VM i 2021.

Skal VM i kano og kajak i slutningen af august 2021 på Bagsværd Sø afholdes på et nyt og moderne rostadion eller på det eksisterende anlæg fra 1960’erne?

Selvom der kun er lidt mere end to år til stævnet, så kender Dansk Kano & Kajak Forbund fortsat ikke svaret på det spørgsmål.

- Vi ved overhovedet ikke, hvordan vi står, siger forbundets formand Ole Tikjøb, der TV 2 Lorry taler med ham onsdag.

Som følge af endnu tabt klagesag står projektet med et moderniseret rostadion på Bagsværd Sø fortsat uden de nødvendige byggetilladelser til at kunne igangsætte byggeriet. Nu er tidsplanen skredet så meget, at projektets bygherre (Fonden Danmarks Rostadion) erkender, at et færdigt stadion i 2021 ”ser vanskeligt ud”.

- Vi synes da, det er utroligt, at det skal være så kompliceret. Det har jo taget så lang tid, og vi har haft så mange tidsplaner, der har sagt det ene og det andet. Det er jo drønsvært, når sager bliver anket og sendt retur. Så jeg har svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned, siger Ole Tikjøb, der er formand for Dansk Kano & Kajak Forbund.

Kræver afklaring hurtigst muligt

Ole Tikjøb forklarer, at han både håber og forventer, at bygherre på projektet orienterer forbundet yderligere om stadionbyggeriet i løbet af denne uge.

- Det vigtigste for os er at få afklaring på, om det bliver bygget eller ej. Hvis ikke det kommer i gang nu, så er vi nødt til at udskyde det, for vi kan ikke afholde VM på en byggeplads, siger Ole Tikjøb.

- Vi ser helst, at der bliver taget en beslutning i dag, hvor vi får at vide, at det er sådan og sådan, det bliver. Vi kan altså ikke vente to eller tre måneder mere. Vi er nødt til at få det afklaret endegyldigt.

VM ikke i fare

Det har tidligere været uklart, hvorvidt verdensmesterskaberne fortsat kunne afvikles på Bagsværd Sø, hvis ikke det moderne anlæg stod klar.

Men efter at have været i dialog med det internationale kano og kajakforbund, ICF, blev der på forbundets kongres i marts måned givet håndslag på, at VM under alle omstændigheder afvikles på Bagsværd Sø i 2021.

- Vi tænker jo i de værste scenarier, og det er det, vi arbejder ud fra, siger Ole Tikjøb.

I 2015 dannede den nuværende arena på Bagsværd Sø ramme om en afdeling af World Cuppen i kano og kajak. Hvis et nyt anlæg ikke kan lade sig gøre inden august 2021, vil verdensmesterskaberne derfor kunne afvikles under forhold lig stævnet i 2015.

- Hvis det bliver, som det ser ud i dag, så kan vi lave et VM, hvor vi bruger skabelonen fra World Cuppen i 2015. På den måde kan vi bygge et fint rostadion op – og er det vigtigste for os, siger han.

Verdensmesterskaberne i kano og kajak afholdes mellem den 26. og 29. august 2021.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere