Storstilet rostadion får manglende millioner

Det planlagte rostadion ved Bagsværd Sø har skulle overvinde mange udfordringer. Men nu er økonomien bag det storstilede projekt på plads.

Det lysner for det planlagte rostadion ved Bagsværd Sø.

De tre ejerkommuner, København, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk, har nemlig indvilget i at bidrage med de manglende millioner, så det storstilede projekt med at modernisere rostadionet ved Bagsværd Sø kan blive en realitet.

Tidligere har TV 2 Lorry ellers kunne fortælle, at Fonden Danmarks Rostadion, der står for at gennemføre projektet, manglede hele 36 millioner, svarende til lidt over en fjerdedel af de samlede projektudgifter.

Men økonomien er altså ikke længere en udfordring. Og der er også blevet udpeget tre entreprenørfirmaer, der skal stå for at nedrive, anlægge og bygge det nationale rostadion, som skal stå klar til afviklingen af det planlagte VM i år 2021.

Stadig et bump på vejen

Alligevel er der stadig én udfordring tilbage, før projektet kommer helt i land.

- Vi afventer behandlingen hos Nævnenes Hus. Der er indgivet nogle klager mod fredningen, og vi venter nu på, at det er blevet behandlet, siger formanden for Fonden Danmarks Rostadion, Erik Jæger.

quote Vi regner med, at det står klart til brug i 2021, når der er VM i sprint for kano og kajak.

Erik Jæger, formand for Fonden Danmarks Rostadion

Vi har på TV 2 Lorry tidligere kunne fortælle, at Naturfredningsforeningen har klaget over nogle af de dispensationer, der er givet til opførelsen af rostadionet ved Bagsværd Sø.

- Jeg mener, parterne bag projektet er gået for vidt her. Man har ikke tænkt sig godt nok om i forhold til at reducere naturødelæggelserne. Rostadionet er en ødelæggelse af naturen, der bliver fremstillet, som om det er noget andet, har Kurt Loftkjær, der er formand for Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Gladsaxe, tidligere udtalt til TV 2 Lorry.

Men på trods af klagerne forventer Erik Jæger, at rostadionet bliver en realitet.

- Vi forventer, at det bliver klarlagt inden for et halvt års tid, og så regner vi med, at vi kan gå i gang i efteråret 2019, siger han og fortsætter:

- Vi regner med, at det står klart til brug i 2021, når der er VM i sprint for kano og kajak.

Formanden for Fonden Danmarks Rostadion forklarer desuden, at projektet kommer til at bestå af tre hoveddele.

For det første skal det gamle rocenter rives ned, og der skal bygges et nyt. For det andet skal robanerne omlægges, og det kræver blandt andet, at der bliver gravet i jorden. Og for det tredje venter der et stort projekt omkring udearealerne, der skal åbne op for mere aktivitet.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik